måndag 25 mars 2019

Hur vet man att man är gravid tidigt

Discover Man With A Man. Hur tidigt en graviditet upptäcks beror också på hur uppmärksam du är. En del märker av graviditeten tidigt , kanske för att de gärna vill bli gravida , eller för att de är oroliga för att bli det. Andra inser inte att de är gravida förrän långt in i graviditeten.


Här nedan listar vi olika graviditetstecken: Kissnödig ofta – Tecken på att du är gravid Ett tidigt graviditetstecken är när man märker att man är kissnödig oftare än vanligt. När man blir gravid belastas njurarna och mer urin hamnar i urinblåsan.

Detta beror på att blodmängden i kroppen ökar. En del anser att de känner graviditeten omedelbart, men enligt barnmorskan Tove Nordahl är det inte troligt att man märker en graviditet redan. Det allra säkraste sättet att få reda på om du är gravid är att ta ett graviditetstest, men det visste du såklart redan.


Försöker du bli med barn kan de där veckorna innan det är dags att ta testet kännas evighetslånga – och då börjar man gärna leta efter alla tänkbara väldigt tidiga tecken på graviditet. Om du misstänker att du blivit gravid så är du kanske både nyfiken, ängslig och gla och ivrig att veta om du verkligen har ett litet växande frö i magen. Eftersom många av de tidiga tecken på graviditet kan orsakas av stress, hormoner eller andra faktorer, så kan det vara svårt att veta säkert om dina. Men det kan ju vara bra att minnas att man kan bli lite knasig av hormonerna iallafall.


Och man vet ju aldrig!

Det vanligaste sättet att upptäcka att man är gravid är att mensen uteblir. Det är bra att komma ihåg att mensen kan utebli en måna oavsett hur regelbunden den varit förut, utan att man nödvändigtvis är gravid. Jag har tänkt på detta väldigt länge, det blir vanligare och vanligare här (tycker jag) att man VET så extremt tidigt.


Fråga: Är det vanligt att man har ont i naveln vid graviditet? Har ont i naveln och nojar över om att jag är gravid. Mår även illa ganska ofta. Svar: Ont vid naveln är inget tidigt graviditetssymtom.


Illamående kan däremot vara ett tecken på graviditet. När du försökt att bli gravid under en längre tid så kan det vara svårt att veta att man faktiskt äntligen lyckats. Hur ska det kännas när man är gravid ? Vilka tidiga tecken ska man leta efter? Det mest tydliga tecknet på graviditet är att mensen inte kommit som den brukat.


Alla håller dock inte koll på sin mens. Att du får lite ont i magen, ungefär som mensvärk, kan också vara ett tecken på att du är gravid. Du märker att mensen inte kommer, men att du fortfarande känner av att det molar. Man kan kalla det för växtvärk: Livmodern börjar växa väldigt tidigt i graviditeten. Ett sätt att få veta säkert om du är gravid är att göra ett graviditetstest.


Du behöver inte ens vänta tills efter att du har missat din mens innan du gör testet eftersom Clearblue Tidig Detektion Graviditetstest kan användas upp till dagar innan missad mens1.

De allra flesta missfall sker mycket tidigt. Ibland så tidigt att man inte ens hunnit upptäcka att man är gravid. Om man har mens som vanligt, det vill säga att man blöder lika mycket och lika länge som man brukar, så är man inte gravid.


Många tolkar då missfallet som en mens. Hur vet man att det är förvärkar man har? Det enda man kan gå på är intensiteten, hur ont det gör och hur ofta värkarna kommer. Om de pågår ett par timmar utan att det gör ondare eller kommer tätare, då är det sannolikt förvärkar. Om förvärkarna gör ont, hur kan man lindra?


Jag vet att om man testar tidigt (innan menstruationen) är resultatet mindre tillförlitligt. Jag fick resultatet ” Gravid ” väntar inte min mens riktigt ännu – kan jag lita på resultatet? Om du har testat innan du väntar din menstruation och fått resultatet ” Gravid ” är det väldigt tillförlitligt och du kan lita på resultatet.


Man mäter halten av HCG hormonet och det ökar i olika takt hos olika kvinnor, jag själv har vetat och känt att jag är gravid långt innan testerna visat positivt… Så då blir svaret att du kan mycket väl känna att du är gravid fem dagar efter, men testerna visar inte så tidigt. Hur snabbt känner man av graviditet? Jag var inte fullt så tidig men kände det redan och fick reda på att jag var gravid redan ivecka 6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg