söndag 23 december 2018

Viktigt att tänka på vid skilsmässa

På Bodystore hittar du ett stort utbud av produkter från VIDA online. Varför är det viktigt att planera en skilsmässa ? För de flesta personer innebär en skilsmässa att tillvaron drastiskt förändras. Ett bodelningsavtal är viktigt både för gifta och sambor vid en separation. Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning.


Vid en skilsmässa ställs höga krav på föräldrar och många upplever att de har dåligt samvete.

Hur ska man tänka med uppfostran när man går skilda vägar? I den bästa av världar arbetar man fortfarande som ett föräldrapar, även om man inte är tillsammans längre. Mer tips om detta har jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Vi bad om kloka tips från Jennifer Jacobsson som är familjerättsjurist på Avtal24.


Att tänka på vid skilsmässa – Juristens bästa råd När man skiljer sig är det många frågor som aktualiseras och som måste lösas. Parterna behöver ofta lösa frågor kring ekonomi och ägodelar, men framför allt vårdnaden och boendet för sina barn. Vi hoppas att det här ger dig svar på några av dina frågor! PRAKTISKA FRÅGESTÄLLNINGAR VID EN SKILSMÄSSA.


Förutom att vara en emotionell process, så är en skilsmässa även en administrativ syssla – papper ska fyllas i, tillgångar ska delas.

Det är därför viktigt att barnet får uttrycka sig och säga vad hen känner, tycker och vill och att ni som vårdnadshavare lyssnar på det. Om ni kontaktar tingsrätten på grund av att ni inte kan komma överens gör socialtjänsten en utredning för få fram vad som är bäst för barnet. De tror att om de bara uppfört sig bättre, eller fått bättre betyg i skolan, skulle detta inte ha hänt. Barnen ska få reda på att skilsmässan endast beror på något mellan de två vuxna som gör att de inte längre kan fungera ihop. Om du och din partner är gifta räknas all er egendom som gemensam och kommer vara föremål för bodelning.


När du ska sälja virke är det viktigt att du når alla potentiella virkesköpare! På Virkesbörsen får du in anbud från alla virkesköpare direkt. Om ni har minderåriga barn tillsammans krävs sex månaders betänketid innan skilsmässan blir definitiv. Bra information och nödvändiga blanketter hittar ni hos Attunda tingsrätt och Domstolsverket: Attunda tingsrätt.


Viktigt att tänka på vid skilsmässa och separation. När, var, och hur ska vi informera barnen? Att skiljas är ofta en livskris med flera faser.


Det är viktigt att tänka på att man kan ha hunnit olika långt i processen inledningsvis. Tänk därför på att vänta in den andra som kan befinna sig i chock och stor sorg. Det underlättar samarbetet, förklarar Mia.


Det här är viktigt att tänka på eftersom det kan göra att den make som är kvar sätts i en svår ekonomisk situation. Detta går dock att ändra genom att i ett testamente bestämma att efterlevande make också ärver. Källa: Skatteverket, Kronofogden, SBF.

Det finns en del att tänka på vid skilsmässa om ni har barn. Exempelvis är det viktigt att ni båda förblir stabila under hela äktenskapsskillnadens förlopp både mot varandra och gentemot era barn. Ladda ner alla dokument ni behöver för en ansökan om äktenskapsskillnad! Att göra sig fred med sitt förflutna låter dig lämna plats åt att tänka på framtiden.


Ta ansvar för dina misstag ändå om det kan vara surt. Fundera över vilka tankar och känslor som finns kvar från skilsmässan. En skilsmässa är ofta komplicera både psykiskt och juridiskt. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa.


Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg