fredag 28 december 2018

Handbok i motiverande samtal

Handbok i motiverande samtal

Handbok i motiverande samtal utgör ett komplett paket för att lära sig MI, både för yrkesverksamma och studerande. Boken innehåller de teoretiska grunderna i MI, sex samtalsguider för en kort intervention, ett pedagogiskt upplägg för att lära sig metoden samt en mall för återkoppling från kollegor. Miller och Stephen Rollnick.


I denna praktiska handbok presenteras MI på ett tydligt och överskådligt sätt. Innehållet i den här handboken kan användas fritt men ska anges som källa på följande sätt: Ortiz, L. PeakVision samarbetar med konsulter som har gedigen erfarenhet av att utbilda och handleda i MI. Med åren har metoden fått spridning och används idag även vid behandling av ätstörning eller sjuklig fetma. Motiverande samtal i praktik. Liria Ortiz, författare, psykolog och lärare i motiverande samtal : ”Istället för att övertala eller övertyga kan det vara mer effektivt att lyssna och kompromissa.


Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna. Innehåll: Teori och övningar för kompetensbyggande av MI färdigheter. MI som förhållningssätt (MI-andan) och aktivt lyssnande, BÖRS. GIH arrangerar uppdragsutbildning utifrån arbetsplatsens behov och inriktning.


MI på svenska står för motiverande samtal , en samtalsmetod som har som syfte att väcka motivation till något. Praktisk handbok för Försäkringskassan. Boken används av Försäkringskassan i internutbildning och kan endast fås via Försäkringskassan. Kapitel i Carlström Schad E (red).


Här får du tips på hur du lägger upp ett motiverande samtal för självmotiverande påståenden och lathunden BÖRS. Exempelvis kan det röra sig om att få någon att lämna ett riskbruk bakom sig, innan det blir ett missbruk. Handboken Att motivera till att vilja leva av psykologen Liria Ortiz är en gudie i det motiverande chattsamtalet.


Skriften “Att motivera till att vilja leva – en handbok i motiverande chattsamtal” är resultatet av ett samarbete mellan Liria Ortiz, psykolog samt utbildare och handledare i motiverande samtal (MI), och föreningen Min som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa. Metoden är inte riktad mot en särskild grupp och faktorer som ålder, etnicitet och genus har ingen betydelse. Det är en internationellt spridd metod som bland annat används inom primärvår psykiatri, skolhälsovår socialt arbete och kriminalvård.


Här visas de filmer som tidigare var publicerade på somra. Filmerna handlar om motiverande samtal inom hälso- och sjukvården. Boken riktar sig till såväl MI-utövare som till MI-utbildare och handledare som vill lära sig att ge strukturerad återkoppling utifrån MITI-kodning. Människor har olika kunskaper och möjligheter och befinner sig i olika stadier av motivation till förändring.


Handbok i motiverande samtal

Söker du efter Att motivera till att vilja leva : en handbok i motiverande samtal av Liria Ortiz? Våra experter i antikvariat hjälper dig eftersöka boken - utan extra kostnad - och den levereras direkt hem i brevlådan. MI engagerar personen i samtalen samt främjar motivation till förändring.


Genom denna metod och dess förhållningssätt vill man skapa ett samtal där en person känner sig tillräckligt trygg för att tänka på och våga prata om att göra något annorlunda, prova något nytt. Läs hur det kan hjälpa dig. Många dialoger och konkreta tips ger färdigheter för att som samtalsledare kunna lyssna och ställa frågor för att locka fram den andras egna resurser och förmågor samt ge stöd. Skaparna av originalet bestämde sig tidigt för att inte lägga tid på polisverksamhet och stävjande av olämplig användning av metoden.


Handbok i motiverande samtal

Fokus i ett motiverande samtal ligger på individens egna tankar och beslut. Med denna enkla grundtanke går samtalsformen att tillämpa på många olika målgrupper. I Sverige har motiverande samtal tillämpats i cirka år och används idag inom hela hälso- och sjukvårdsområdet i olika utsträckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg