måndag 31 december 2018

Hur tidigt efter ägglossning kan man testa

Hur tidigt efter ägglossning kan man testa

Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Jag har läst på Internet att man kan testa positivt redan någon dag efter ägglossning. Hur tidigt kan testa egentligen?


Svar Det varierar mellan olika graviditetstest. Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ”När du ska testa ” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan.


För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar. Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Idag testade ja hemma, kunde inte hålla mig ! Men hur tidigt kan de vara ? Ja kan inte räkna efter senaste mens å så eftersom ja bara har mens och ägglossning 3-ggr om året. Kan man testa positivt i V. Hur långt efter ägglossning kan man göra ett. Det är väldigt olika från kvinna till kvinna, och det kan också variera från graviditet till graviditet.


Generellt kan man säga att chansen för att se ett positivt resultat på graviditetstesten är större ju tätare på den förväntade menstruationsdagen man testar , eller om den dagen redan har passerats. Testar man för tidigt så kan man alltså dels riskera att testa negativt eftersom det inte finns tillräckligt med hCG för att ge utslag, dels kan man riskera att få ett tveksamt resultat som då skapar osäkerhet och dels så riskerar man att testa positivt bara för att få mens ett par dagar senare (och då blir man ju riktigt orolig). Hur snabbt kan en graviditetstest visa positivt efter ägglossning ? Om det befruktade ägget snabbt tar sig genom äggledaren och fäster sig i livmodern, så kommer du också att snabbt börja producera hCG i en sådan mängd att det kan mätas.


Därför kan du börja testa med en mycket känslig test redan dagar efter ägglossning. Jag undrar lite hur era erfarenheter är av hur tidigt man kan ta ett test och att det då visar positivt? Men oftast dröjer det ytterligare 5-dagar innan testet blir positivt. Med blodprov kan man upptäcka en tidig graviditet redan dagar efter ägglossning men så tidigt går det inte att få utslag på ett vanligt graviditetstest på urin.


När kan man göra graviditetstest – hur tidigt kan man testa ? Gravidhormonet hCG kan mätas i blod från och med att ett embryo har implanterats i livmoderslemhinnan. Implantationen sker ungefär en vecka efter ägglossning och befruktning, och cirka en vecka före nästa förväntade mens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg