torsdag 27 december 2018

Kvinnor misshandlar män

Vi som träffar de här männen ser att våldet bygger på samma mekanismer oavsett om den drabbade är man eller kvinna och att behovet av stöd och hjälp också är likvärdigt. Vi vill inte på något sätt att samhället ska minska stödet för utsatta kvinnor , tvärtom så har många av oss varit och är mycket aktiva i den kampen. I Storbritannien gjorde man en undersökning som visade att procent av pojkarna i åldern och år anser att en man har rätt att slå en kvinna om han blir uppretad.


Ingen ursäkt finns för misshandel. De faktorer som nu har nämnts kan förklara varför en man misshandlar sin hustru, men de utgör ingen ursäkt. Det är inte heller första gången den mannen misshandlar en kvinna utan det har förekommit tidigare också.

Jag tycker att vi män står upp rakryggade, stöttar kvinnorna och får upp ögonen för kvinnor som lever i förhållanden där män beter sej illa. Enander menar att man drar alltför långtgående slutsatser av resultaten i de enkätundersökningar som använder CTS - Utifrån de här studierna har man dragit slutsatsen att kvinnor är lika våldsamma som män och att det är ett lika stort problem. Men när man tittar på hur våldet ser ut är det väldigt annorlunda. Du kommer med största sannolikhet att själv bli arresterad och troligtvis åtalad för grov kvinnofridskränkning eftersom din partner kommer att använda hela statens enorma stödsystem för misshandlade kvinnor för att hämnas. Att frivilligt sitta inne har använts som sätt för män att ta sig ur denna typ av förhållande.


Men i pjäsen händer något som inte hände i verkligheten. En grupp kvinnor bestämmer sig för att ge igen genom att brutalt misshandla slumpvis utvalda män. Jag har lekt med tanken på vad som skulle kunna hända om flickor och kvinnor började slå tillbaka, säger Maria Sveland.

Begreppet omfattar alla våldsamma övergrepp som äger rum i privat miljö och mellan människor som har känslomässiga och nära relationer till varandra. Våld i nära relationer drabbar kvinnor , män och barn inom såväl särkönade som samkönade förhållanden. När en kvinna i dag blir åtalad för att systematiskt och upprepande ha misshandlat sin man hamnar detta istället under brottsrubriceringen ”misshandel”, vilket i sin tur leder till att dessa brott är än svårare att spåra i någon statistik.


Den här hemsidan fokuserar på kärleksrelationer där en man misshandlar en kvinna. Verbal och fysisk misshandel förekommer även i samkönade parrelationer, och i parrelationer där en kvinna misshandlar en man. Kvinnor som misshandlar sina män. Så alltså, som rubriken lyder: vad tycker ni om män som slår kvinnor ? Finns det någon situation, förutom i självförsvar, som ni tycker ger förmildrande omständigheter för att lägga hand på en man ? Har ni själva nånsin slagit en man ? I går skrev Dagens ETC om männen som slår kvinnor – personer från alla hörn i samhället.


I dag ställer vi oss frågan: Vad är det som driver män till att använda våld mot människor i sin närhet? I grunden handlar det om en strukturell ojämlikhet mellan kvinnor och män , även om det inte förklarar allt. Ska man diskutera misshandel som fenomen måste man inse att det inte går att hänvisa till hjärnorna och psyket - minst lika många kvinnor som män misshandlar.


Slutsatsen blir att du inte alls vill diskutera misshandel utan bara är ytterligare en som försöker pådyvla männen en kollektiv skuld. Forskaren Lucas Gottzén har träffat ett 40-tal män som misshandlat kvinnor. Här är hans tankar om män och våld.


Och hur vi får män att sluta slå.

I filmen ser ni Torbjörn Lundqvist som har blivit strypt plus grovt misshandlad av en kvinna. Torbjörn utförde ett gott arbete som journalist och gjorde som tusentals andra journalister - Granskningar innan man gör reportage. Vid misshandeln på Bryggaregatan kunde inte kvinnan ge några signalement till polisen. Men kvinnan som blev slagen på Glädjebacksgatan såg männen och lämnar utseendebeskrivningar till polisen. Nu hoppas man på allmänhetens hjälp.


Det rör sig om två mörkhyade män till år gamla, cirka 1centimeter långa. När förhållandet sprack träffade hon en ny man , en före detta polis. Han misshandlade henne till döds och grävde ner hennes kropp. Hon var år och han 88.


Enligt domen sa hon att han var tvungen lämna lägenheten. Maken, som var dement, högg henne till döds med kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg