onsdag 22 augusti 2018

Mobilchatt

Enligt statistik från Medierådet är var femte ungdom uppkopplad via mobilen dagligen. Mobilchatt har passerat sms när det gäller antalet skickade meddelanden. Trenden medför minskade sms-intäkter för mobiloperatörerna.


Anne Pettersson 3g-operatören Tre presenterar nya abonnemang och MSN Messenger i mobilen. Kombo är tre helt nya abonnemang. Telenor i korthet Telenor Sverige AB är en helhetsleverantör av telekommunikationstjänster och vårt mobilnät täcker 9procent av hela Sveriges befolkning.

Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Röda Korset och Telenor lanserar mobilchatt för ungdomar. Med små javaprogram har det länge varit möjligt att få sin vanliga datorchatt med i telefonen. Röstsamtal, sms och e-mail är inte nog. För att vara en heltäckande operatör måste man även inkludera direktmeddelanden.


Så resonerar Tre, som. Baserat på era erfarenheter av kollegialt lärande – vilka mötesstrukturer behöver ni förändra? Att chatta i mobilen är långt ifrån nytt.


Hur planerar ni in tider för fortsatta handledningsträffar i någon form?

Behöver ni förändra era forum, till exempel avhandla vardagens praktiska frågor i en mobilchatt eller arbetslagsgemensam loggbok istället för i fysiska möten? Ericsson visade på onsdagen upp en lösning för mobilchatt som fungerar för flera olika typer av telefoner. Lösningen liknar meddelandetjänster som. Det kostar som ett vanligt SMS.


Brottsofferjouren i Örnsköldsvik är en ideell organisation som är religiöst och politiskt obunden. Svenska Parkinsonstiftelsens jourtelefon. Möjligheten att äntligen kunna använda MSN Messenger i mobilen har blivit en rejäl försäljningssuccé för 3. Därför finns MSN-tjänsten nu även i Sony. Nu lanseras telefon- och nätjouren Jourhavande kompis som mobilchatt för att göra den mer tillgänglig för ungdomar när de behöver den.


Socialjouren ger akut stöd till dig som befinner dig i en utsatt situation, det kan handla om våld och övergrepp, missbruk eller andra akuta. Datorchatt: jourhavandekompis. Mellan den juni och augusti har Jourhavande kompis är chatten öppen måndag och torsdag mellan klockan och 22. Läs mer om jourhavande kompis här. Du kan skapa grupper, se din väns senaste aktivitet eller se hur länge sedan han var online.


Du kommer inte att kunna delta i chattar från din mobiltelefon, dvs Steam-programmet för iOS och Android. När du eller någon närstående är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning.


Tidigare hade det funnit något som hette Unga för unga och var då bara en telefonjour.

Inspirationen till verksamheten hittade man hos det danska ungdomsförbundet som under några år bedrivit verksamhet med nätjour. Självmordsupplysningen Det är inte ovanligt att ha självmordstankar – självmord är ett tabubelagt ämne och det är viktigt att omgivningen får stöd att hjälpa den som mår dåligt. Vardagar kl 18–och helger kl 14–18. LÄS MER: Skolflickor dödshotade via anonym mobilchatt.


Han känner inte till just det specifika fallet, eller appen Sarahah sedan tidigare. Men det är viktigt att poängtera att det aldrig är appen i sig som är problemet, utan individerna som sitter på andra sidan skärmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg