onsdag 8 februari 2017

Skuldebrev sambo kontantinsats

Ladda ner de juridiska dokument ni behöver för att säkerställa er kontantinsats! Ett skuldebrev skrivs mellan privatpersoner eller för olika kontantinsatser. Med vårt stöd får ni hjälp direkt.


Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ett alternativ till ett skuldebrev är att ni äger olika delar av bostadsrätten och dessa andelar kan exempel spegla hur många procent som ni lagt in som kontantinsats. I detta fall kommer du således äga och din sambo.


Detta ska skrivas in i köpekontraktet när ni köper bostadsrätten. Ett alternativt förfarande till det sistnämnda vore att upprätta ett skuldebrev som träder ikraft vid en bodelning. Skuldebrev för olika kontantinsatser. Jag och min sambo har köpt hus och jag har lagt hela kontantinsatsen på miljon.


Skuldebrev sambo kontantinsats

Vi ska skriva ett skuldebrev nu och funderar på att ha en värderingsklausul för att justera skulden i relation till husets värde. Så jag skulle rekommendera att ni äger huset i lika delar och du lånar ut halva kontantinsatsen till honom mot ett skuldebrev som löper med lämplig ränta och förfaller till betalning vid anfordran. Av ovanstående information kommer då en sambo som gjort en större kontantinsats förlora pengar eftersom sambolagen inte tar hänsyn till hur samborna sköter fördelningen av kontantinsatsen. För att kunna lösa denna problematik anser jag (som nämndes i inledningen) att det behövs ett samboavtal och ett skuldebrev.


Jag äger i dagsläget en bostadsrätt som är på väg att säljas. Hur brukar man lägga upp detta? Vi har fått flera frågor från våra kunder om hur de kan reglera olika kontantinsats vid inköp av gemensam bostad. Om ni inte gör detta så riskerar den sambo som betalade mer i kontantinsats ett orättvist utfall i en framtida bodelning.


Skuldebrev sambo kontantinsats

Samboavtal och skuldebrev vid olika kontantinsats i gemensam bostad är ett dokumentpaket framtaget för just denna situation, framtaget av jurister och komplett med instruktioner. Ni laddar enkelt ner dessa dokument på Juridiska Dokument! Påståendet ovan om att samboavtal är nödvändigt för att skuldebrev ska få effekt kan vara en källa till frågor. Det behövs utöver samboavtalet det enligt sambolagen inte är lagligt att avtala om eventuella omfördelningar i framtiden. Endast ett skuldebrev räcker inte heller eftersom samboegendom utan samboavtal ska delas lika enligt sambolagen.


Utan ett skuldebrev för kontantinsats kommer värdet ändå delas lika trots att den ena betalat mer i kontantinsats. Våra vanliga frågor och svar om skuldebrev. Skriv samboavtal skräddarsytt efter er unika situation hos oss på Jurida. När sambos köper hus eller bostadsrätt tillsammans är det inte ovanligt att båda står på lånet och kontraktet tillsammans men att en har betalat mer i kontantinsats. Om du betalt mer av kontantinsatsen än din sambo krävs det att ni gör ett samboavtal och ett skuldebrev.


Skuldebrev sambo kontantinsats

Vid (2) skriver ni ett samboavtal som reglerar att du får tillbaka din del av kontantinsatsen vid försäljning. Utöver detta delar ni på resterande utgifter kring lägenheten och står på lån tillsammans. Om ni vill kan ni förstår göra upp så att din sambo pyntar lite extra för ränteutgifterna eftersom hon inte lagt någon.


Hur ska man tänka om man betalat olika mycket i kontantinsats ? Om man står lika på lån och ägande men har betalat olika mycket i kontantinsats behöver samboavtalet eller äktenskapsförordet kompletteras med ett skuldebrev , för att den som lagt in mer pengar också ska få tillbaka lika mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg