fredag 17 februari 2017

Ansökan om äktenskapsskillnad blankett

Med vår tjänst minimeras pappersarbetet! Med Digitaliseringsinitiativet går det snabbt och enkelt att hantera dina ansökningar. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Skicka eller lämna in blanketten till tingsrätten i den ort där ni eller någon av er var folkbokförd den november förra året. Om ingen av er bor i landet ska ansökan skickas till Stockholms tingsrätt. Du kan söka på postnummer för att hitta rätt domstol att skicka ansökan till. Ansökan ska alltid undertecknas av er båda.


Blankett för enskild ansökan. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad. Gäller det ett samboförhållande är det den dag som samboförhållandet upphörde. Om förvärvet är beroende av villkor behöver du skicka med handlingar som visar att villkoren är uppfyllda.


Om du ska ansöka om lagfart för ett dödsbo ska du skicka med en bestyrkt kopia av bouppteckningen. Spara blanketten genom att klicka på länken till blanketten med höger musknapp och välja Spara objektet som. När du har sparat blanketten kan du öppna och fylla i den.


Om du som behörig firmatecknare inte själv kan skriva under ansökan om stö medfinansieringsavtal, ansökan om utbetalning, ansökan om ändring eller något annat relevant dokument kan du skriva en fullmakt för en annan person. Du kan använda denna mall vid framtagande av fullmakt. Här hittar du alla Socialstyrelsens blanketter för ansökan om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter.


För att fylla i pdf- blanketter behöver du ha minst version av Acrobat Reader. I ansökan ska fastighetens officiella beteckning finnas med (till exempel Gävle Torp 1:1). Köpehandling i original. En köpehandling kan till exempel vara ett köpebrev eller köpekontrakt.


Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Om du vill ha skriftliga pantbrev ska du kryssa i rutan under punkt 5. Om det skulle vara så att ingen av er är folkbokförda i Sverige kan du skicka in ansökan till Stockhoms tingsrätt. Hur man ansöker om ensam vårdnad om ett barn är lite olika beroende på situationen. E-tjänster och blanketter.


Här finner du våra digitala tjänster och blanketter. När det gäller makar med internationell anknytning finns det särskilda regler för när en svensk domstol är behörig att behandla en ansökan om äktenskapsskillnad. Om ni bestämt er för att skiljas kan ni med fördel ladda ner vårt dokumentpaket för äktenskapsskillnad på Juridiska Dokument!


Migrationsverket kommer inom fyra veckor antingen avgöra ditt ärende eller avslå din begäran. Det är ett komplett paket med alla juridiska dokument som ni kan behöva vid er äktenskapsskillnad. Om två makar är överens om att de ska skiljas är det lätt att begära skilsmässa. Det enklaste sättet att begära skilsmässa är att använda sig av blanketten Gemensam ansökan om äktenskapsskillnad.


Skilsmässa kallas också för äktenskapsskillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg