måndag 13 februari 2017

Döden i dina ögon

Döden i dina ögon

Köp dina favoritböcker till bra priser. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Döden i dina ögon book. Tänk dig att du ser in i ögonen på.


Döden i dina ögon

Men hon nöjer sig inte med det utan prövar ett nytt berättargrepp. Reads Votes Part Story. Stockholm drabbas av en rad ritualmord på högt uppsatta tjänstemän.


Goodreads helps you keep track of books you want to read. Jem, 1 har ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö… Hon lever sitt liv som en outsider - ända tills hon träffar den sjuttonårige och småkriminelle Spider.


Blodet låg som en pöl på marken efter det stora ärret i huvudet. Han försökte lyssna på rösten i huvudet och ställde sig upp. Han var yr, han la handen på det stora ärret på huvudet. Ett steg till, kom igen. Läs mer om hur det funkar här.


Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst. Kunde knappt lägga undan den, allra minst i skolan. Läs även fortsättningen- Arvet;) Även denna bok är jättebra! En bladvändare som blir riktigt, riktigt spännande även om slutet är lite väl sockersött i min smak. Jem kan se i människors ögon vilket datum de kommer dö.


Döden i dina ögon

Hon har alltid sett sifforna men först när hennes mamma dog förstod hon vad de betyder. Detta har naturligtvis lett till att mina förväntningar blivit väldigt höga, kanske orealistiskt höga… Jag upplever det här som en helt ok, kanske till och med bra, ungdomsroman som inte alls griper tag i mig. Jem, år gammal har förlorat hela sin familj. Hennes mamma dog i en överdos och ändå sen dess har hon förstått vad siffrorna hon ser i folks ögon betyder. Det är deras dödsdatum.


Tänk att det första du får reda på om en människa är datumet de ska dö. Jem har växt upp i olika fosterhem och håller sig för sig själv. När Jem tittar människor i ögonen ser hon siffror, nämligen datumet då personen kommer att dö.


Hon försöker att undvika det hon ser i andra människors ögon. Unik inblick i Stalins. Ni kanske kommer ihåg att jag har pratat och skrivit om Rachel Wards fantastiska böcker tidigare? Nu är jag i full färd med att att läsa den tredje och sista boken, som har det passande namnet Slutet. Alla böckerna utspelar sig i en snar framtid.


När Jem ser någon i ögonen så ser hon sex siffror, siffror som visar vilket datum personen ska dö. Jem anser att det är en förbannelse. Hon har svårt att komma människor nära för det är en börda att veta när de man tycker om ska dö. Hon har redan sett sin mamma dö och det var fullt tillräckligt.


I skolan träffar hon Spider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg