fredag 3 februari 2017

Skilsmässoansökan skatteverket

För att få skilsmässa vänder du dig till tingsrätten. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Det kan ta några veckor från det att Skatteverket fått information från tingsrätten till det att skatteverket registrerar den i folkbokföringen. Ansök om skilsmässa online. Ni behöver inte vara överens.


Få hem skilsmässoansökan inom två vardagar. Er skilsmässoansökan skickas till tingsrätten. Personbevisen måste vara personbevis för skilsmässa. Det finns olika personbevis.


Det gör oss till det mest. Sverige använder sig av SkilsmässaOnline. Barn som någon av er har ensam vårdnad om ska ej inkluderas här. Har ni bott isär i mer än två år? Vill man kan man sedan registrera bodelningen hos Skatteverket , vilket kostar 2kr.


Man kan också göra en bodelning och behålla den själv, det viktiga är att det finns nerskrivet och är undertecknat av båda. Mer information om bodelning och att registrera den hos Skatteverket finns på Skatteverkets hemsida, se länk nedan. Vi beställer ”personbevis för skilsmässa” åt er via Skatteverket.


Skilsmässoansökan skatteverket

Handlingarna måste skrivas under av er båda. Ni skickar in er skilsmässoansökan tillsammans med personbevisen för skilsmässa till tingsrätten. Ni kommer inte att skiljas förrän ni postat er ansökan till tingsrätten.


Skilsmässoansökan : Skilsmässoansökan är det första man gör för att dra igång processen när man har bestämt sig för att skiljas. Sedan skriver båda parter under ansökan och efter det så skickar man in ansökan till tingsrätten tillsammans med en ansökningsavgift och ett personbevis på båda parter. Tänk på att ange att personbevisen ska användas för att ansöka om skilsmässa då det finns särskilda personbevis för detta ändamål.


Skilsmässoansökan skatteverket

Om ni inte kan komma överens vad gäller bodelningen, så kan ni hos tingsrätten ansöka om en bodelningsförrättare, som får till uppgift att besluta om vad som ska ingå i bodelningen, hur sakerna ska värderas och sedan delas mellan er. You have to enable javascript in your browser to use an application built with Vaadin. Då er skilsmässoansökan inkommit till tingsrätten så kommer de att skicka ut ett meddelande åt er med information om vilket datum som är det tidigaste respektive det senaste för er att inkomma med er fullföljdsansökan. Det är inte ovanligt att makar beslutar sig för att dra tillbaka skilsmässoansökan under sin betänketid. Detta ställer till med problem om exempelvis en bodelning har hunnit påbörjas under betänketiden.


Kostar det något att ansöka om skilsmässa? Vid en bodelning under äktenskap måste ni först anmäla bodelningen till Skatteverket. När börjar betänketiden? Därefter kan ni göra en bodelning under äktenskapet. Både sambor och äkta makar bör upprätta ett bodelningsavtal vid en separation så ni har bevis för att bodelningen är gjord.


Om det inte krävs en så kallad betänketid tar tingsrätten direkt beslut i frågan, ofta inom ett par veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg