fredag 20 februari 2015

Remiss till psykolog

Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Hitta Assistansbolag Göteborg om du letar nu. Du kan börja med att boka tid på en vårdcentral eller en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Där får du prata med en läkare som kan skriva en remiss till en kurator, psykoterapeut eller psykolog. Ibland behövs ingen remiss.


Faktum är att den vanligaste orsaken till sjukskrivningar i Sverige är just psykiska problem och en stor orsak till detta är att människor inte kan, vill, vet eller tror att de kan få hjälp. Hur fungerar det med remiss till psykolog. En vårdcentral ska ha tillgång till psykologhjälp för den som söker hjälp för bland annat depression.

Vi kan också hjälpa dig att få vård online av psykologer , specialistläkare och sjuksköterskor. Men om VC anser att du är i behov av att komma till en psykolog så tror jag nog att det inte är något stort problem. När jag sökte till VC så jobbade deras psykolog på och var sjukskriven så då sökte jag mig till min företagshälsovård och fick remiss till öppenvårdspsykiatrin.


Vet inte om möjligtsvis man kan ringa dit. Om möjligt en kopia för intyg i syfte att underlätta fortsatt sjukskrivning. Bedömning av psykiatriska symtom samt arbetsförmåga. Genomförda behandlingsinsatser från psykiatrin samt resultat av dessa insatser. För remittenter till psykologerna.


Du som läkare kan remittera direkt till psykolog vid Gastromottagningen City, genom att rubricera remissen Ställningstagande till KBT. Följande frågor behöver besvaras i remissen : Har patienten en säkerställd och av patienten själv accepterad IBS-diagnos? Det är inte ovanligt att vi som terapeuter eller psykologer ombeds att skriva en remiss i olika situationer. Det kan vara till socialtjänsten eller (intyg till studier med csn, intyg till centrala studiemedelsnämnden eller en lokal vårdcentral).


Nedan finner du några punkter som jag tycker ska vara med i en remiss. Remisser till privatpraktiserande psykoterapeut utfärdas alltid av läkare med specialistkompetens psykiatri eller legitimerad psykolog verksam inom verksamhetsområde psykiatri, Akademiska sjukhuset, eller av privat leverantör psykiatri Norduppland (gäller för personer över år), upphandlad enligt lag om offentlig upphandling. Du kan vända dig till din vårdcentral och i samråd med läkare be om remiss till leg psykolog eller leg psykoterapeut. Här på Psykologiguiden kan du också söka efter privatpraktiserande leg psykologer , inom olika verksamhetsområden i hela Sverige.


Psykoterapi via remiss (Region Skåne) Vårdval Psykoterapi gäller Dig som är listad på någon vårdcentral i Skåne.

Du kan bli remitterad till oss för psykisk ohälsa som depression, ångest och relationella problem som påverkar din livssituation både privat och yrkesmässigt. Ja, på KRY arbetar legitimerade psykologer som du kan träffa via videosamtal, alla dagar, på en tid som passar dig. Våra psykologer hjälper både barn och vuxna. Vid behov inleds KBT behandling, då man träffar samma psykolog vid upprepade tillfällen.


Regelverket för remisshantering i Region Skåne syftar till att stödja vårdgivaren vid remisshanteringen. Innehållet i en remiss ska vara av sådan kvalitet att en säker bedömning och prioritering kan göras hos mottagande vårdgivare. Genom KRY kan du träffa både legitimerade läkare och psykologer via videosamtal. Hur många samtal man har med en psykolog kan variera.


Oftast brukar det vara så att en husläkare skriver remiss till en kontakt med psykolog , oftast till de psykologer som är knutna till vårdcentralen, i annat fall till psykiatrin där du bor. Naturligtvis måste läkaren få veta lite om varför du önskar få träffa en psykolog , men som regel behöver de inte veta särskilt mycket. Ett besök kostar sällan mindre än 8kronor och ofta även mer. Psykologisk behandling är tyvärr inte offentligt finansierat. Därför får du inte ersättning enligt högkostnadsskydd när du går till en privatpraktiserande legitimerad psykolog.


Men det kan vara värt att kolla upp ett antal alternativa vägar till finansiering. Vårdgivare som använder journalsystemet TakeCare skickar remiss till BUP internt i TakeCare. Elevhälsan och vårdgivare med andra journalsystem använder egna remissblanketter som skickas per post och sedan skannas in i journalen. Kolla med psykologen om han har vårdavtal med landstinget. Har han det så tror jag man har möjlighet få komma via remiss.


Jag har själv gått hos en privatpraktiserande psykolog som var väldigt bra men som inte hade vårdavtal. Jag betalade 700:- för varje sessionstimme som varade minuter. Hoppas det går bra för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg