tisdag 17 februari 2015

Att göra på karpathos

Boka din drömsemester redan idag! Här finns de bästa familjehotellen. Missa inte chansen, boka nu! Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser.


Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar. Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.

Läget valdes med omsorg – isolerat, men på en höjd – för att skydda mot sjörövare. Olympos började byggas redan på 700-talet. Tristomo är en väldigt liten by med bara en handfull fasta invånare. Den totala ytan på ön är är 324. Runt den avlånga ön finns massor av små vikar och vackra stränder, men den bergiga naturen gör att många bara går att nå med utflyktsbåt.


De flesta väljer att bo i Pigadia,Lefkos eller Amopi. Karpathos till den näst största av de Dodekanesiska öarna. Det bästa sättet att utforska Karphatos är att hyra en bil eller en skoter en dag eller två och köra runt hela ön.


På de flesta resmål kan du förboka dina utflykter redan hemma.

Det gör du antingen här eller via vår app – oavsett om du reser med Apollo eller inte. Vill du vänta med att boka dina utflykter tills du är nere på resmålet går det givetvis också bra! Då är det enklast att boka utflykten direkt via din reseledare.


Bättre stränder på nära håll finns i turistorten Amopi som du tar dig till för € med taxi. Vattnet där är genomskinligt och bra för dykning. Apela är en strand som gör sig bra på bilder och den är väldigt vacker, med höga berg runt om sig. Oavsett var du bor kommer du att få en bra.


Sista minuten-erbjudanden. Dessutom åker vi ner varje år i september och brukar då bila runt på Kreta. Vi tyckte så mycket om ön att vi valde att återse den igen.


Det kan vara ett tecken på att fler resenärer vill uppleva något annat än de klassiska resmålen som Kreta och Rhodos. Dorerna kom norrifrån och bosatte sig här på 800-talet fKr. De övriga badorterna på ön är framför allt Amopi och Kato Lefkos, båda är mycket små och ligger vid härliga stränder. De allra flesta tycker att Lefkos är för lugnt, för litet och ligger alldeles för långt bort.


Och det är just det som jag gillar. Här väntar en genuin grekisk atmosfär på en lugn ö med vacker natur. Maten är go stränderna underbara och havet helt ljuvligt blått och kristallklart.


Att resa på nyår börjar bli allt vanligare, börjar Svensken möjligtvis bli nyfiken på vad som finns utanför comfort zonen?

Här är tips på saker att göra på nyår om du känner för att resa iväg. Res upp till fjällen eller iväg till Gotland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg