fredag 13 februari 2015

Dbt terapi stockholm

Reducerat pris via landstinget. Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Dbt terapi stockholm

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Terapin går ut på att hjälpa patienten att hitta en balans mellan sitt inre och den yttre omgivningen. Till DBT -teamet kommer ungdomar upp till år som har eller har haft ett upprepat självskadebeteende, eventuellt har gjort självmordsförsök och har flera symtom på emotionell instabilitet.


För att komma till oss behövs en remiss från en lokal BUP-mottagning. Insikter och förståelse i hur vi tänker ökar möjligheterna för att lättare kunna genomföra förändringar mot ett mer positivt liv! Läs mer om mig, Cecilia Magnander, som driver KBT- Terapi Stockholm här. Min verksamhet omfattar inom ramen för KBT- Terapi även andra terapiformer som parterapi samt karriär- och livscoaching i Stockholm. Patienter som bestämmer sig för att delta i DBT förbinder sig att närvara vid de behandlingstillfällen som ingår.


Kring varje patient finns ett multidisciplinärt DBT -team som arbetar under kontinuerlig handledning. Behandlingen innefattar veckovis färdighetsträning i grupp och individuell terapi. PTSD-behandling inom DBT , DBT för ungdomar, familjearbete i DBT etc.


DBT -Sverige har också årligen återkommande fördjupningsdagar i samband med årsmötet. Sedan dess har DBT anpassats för andra diagnoser, bland annat adhd och add. Har du en beprövad affärsmodell, minst två års historik och positiva kassaflöden men behöver kapital för att utvecklas, då ska du kontakta oss.


DBT (dialektisk beteendeterapi) är en form av terapi som kan hjälpa personer med bland annat självskadebeteende, depression och posttraumatisk stress. Tanken med terapiformen är att hitta en inre känslomässig balans, hantera sin vardag på ett bättre sätt och få en meningsfull tillvaro. Vi är Stockholms KBT Specialister inom kognitiv beteendeterapi Med psykologisk spetskompetens ger vi individer och organisationer möjlighet att utvecklas genom att förändra beteenden och gå i riktning mot värderade mål.


Dialektisk beteendeterapi ( DBT ) är en variant av Kognitiv beteendeterapi (KBT) utvecklad för behandling av personer med Borderline personlighetsstörning (BPS). Vid de problem en person med BPS har räcker det inte att få en intellektuell förståelse och lära sig tänka annorlunda. Verksamheten har mångårig erfarenhet av DBT och all personal arbetar efter ett dialektiskt syn- och förhållningssätt. Finjagårdens DBT -Team.


Stödet på Dbt -mottagningen är omfattande. Ungdomarna får individuell terapi , färdighetsövningar och terapi med föräldrarna – som har en viktig roll att spela. Dessutom har de möjlighet att ringa en individuell terapeut.


När man får stark ångest eller oro är det svårt att komma på hur man ska göra, förklarar Annelie Hallberg. DBT , där du och din individualterapeut tillsammans med teamet kommer fram till om du ska skriva kontrakt i DBT. Fram tills att du skrivit på kontrakt om att gå i DBT har du kvar kontakten på din nuvarande mottagning, eller i ditt nuvarande behandlingsteam. Ofta finns ett helt team av DBT -behandlare tillgängligt för patienten under terapin , även om man i första hand jobbar med en personlig terapeut. Både gruppterapisessioner och individualterapi kan förekomma.


Det finns olika längder på DBT beroende på hur stort hjälpbehov patienten har: allt från sexton veckor till tvåårsprogram. Samtliga psykologer är legitimerade och har alla utbildning i kbt. Vi har mottagningar i Stockholm , City och Gamla Stan samt en mottagning i centrala Göteborg. Från zen-buddhismen har DBT hämtat strävan mot att kunna vara ”här och nu” – vara medvetet närvarande, vilket hjälper en att fokusera sin uppmärksamhet och mindre lätt ”dras med” av plågsamma tankar och känslor.


Dbt terapi stockholm

DBT bygger på samarbete och kräver uppmärksamhet på relationen mellan behandlaren och patienten. Här beskriver vi denna metod. I vår behandling med par arbetar vi utifrån IBCT. Terapin inleds med en utforskande del där man går igenom problem- och konfliktområden men också parets gemensamma styrkor och historia.


Metoden är även användbar vid andra typer av konflikter där parter inte kan komma överens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg