fredag 6 februari 2015

Mossmedel

Vi är många som vill bekämpa mossa i trädgården och bäst är att använda sig av olika typer av mossmedel och gödsel. Det enda sättet att på lång sikt hindra att mossa får fotfäste i din trädgård är just att gödsla gräsmattan. I testet av mossmedel har vi bland annat: Mätt hur mycket mossa som försvinner direkt och på lång sikt.


Bedömt om gräset tar skada. Mätt effekten på andra ogräs förutom mossa. Effektivt mossbekämpningsgranulat som tar bort mossan inom två veckor och samtidigt gödslar gräset frodigt grönt. Räcker till ca 2m² gräsmatta. På den här sidan finner du mossbekämpning som fungerar.


Vi har samlat fakta och information och välfungerande metoder, kända lösningar, mossmedel samt maskiner för att bekämpa och få bort oönskad mossa från gräsmatta, tak, panel, plattor eller var hän problemet än må vara. Använd inte surgörande mossmedel , det tar endast bort symptomen. Med Algomin gödsel tar du bort orsaken till mossan genom att skapa en bättre miljö för gräset att växa i och återskapar balansen i jorden.


Man kan även använda mossmedel som innehåller järnsulfat. Det dödar mossan, men inte gräset. Sur jordmån gillas av mossa. Att rengöra tak på bästa sätt.


Arga snickaren Anders Öfvergård ger sina bästa tips på hur får bort mossa och alger från taket. Har sjöstensplattor och på skuggsidan har mossan fått fäste. Testat med högtrycken men inte mycket händer :O Fler förslag på hur man får bort. Spela Bingo som i Studion.


Alla dagar kan du spela Bingo och chatta med andra spelare och med våra trevliga chattvärdar som håller i spännande tävlingar. Mossa på greener är ett vanligt och växande problem. Mossmedel är generellt utspädda lösningar som sprutas på den yta som man önskar behandla.


Vid mossbekämpning på takytor är det givetvis viktigt att du står bekvämt och har utrymme att arbeta, en stabil byggställning är därför att rekommendera, men en vanlig steg duger gott. Så här gör du: Applicera mossmedlet på ytan. Mossmedel Trippel M liter är utrustad med en injektor som kan kopplas direkt till vattenslangen för att du enkelt och smidigt ska kunna sprida mossmedlet över hela gräsmattan. Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller. Förutom att kunna köpa material för att renovera hus med eller att bygga nytt med billigt via annonser och länkar så kan man köpa mossmedel till tak, gräsmatta, marksten och väggar.


Mossmedel

Så blir du kvitt mossan på taket. Visst kan det vara vackert. Men med mossa på taket riskerar du att takpannor spricker och framför allt att bärläkten. Jag har provat takrengöringsmedlet Tak GTI som skall få bort mossan på takpannorna genom att man bara sprutar på det och låter sedan regnet skölja bort mossan. Jag har denna helgen och även förra hållit på att ta bort mossa på betongplattor och stenar med.


Stenbolaget använder sig av cookies. Några av dessa är nödvändiga, andra hjälper oss med t. Kom till en av våra lågprisbyggmarknader - Mer fix för pengarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg