måndag 9 februari 2015

Livet som pensionär

Min blogg för de som är intresserade av resor, böcker, familjeliv, ekonomi och träning i livet som pensionär. Jag delar med mig av mitt liv med förhoppning om. Råd: Man ska inte ha bara arbetet som intresse. Då kan det bli tomt som pensionär.


Tänk efter vad du är intresserad av och ägna dig åt det.

Det tar på sömnen Absolut inte, svarar Gunnila Rooth på frågan om hon fick en ny identitet när hon gick i pension. Hon tänker inte på sig själv som pensionär. Att anpassa sig till livet som pensionär och göra det bästa av saken, är inte alltid så enkelt. I Njut livet som pensionär erbjuder författaren och illustratören utmanande och ändamålsenliga råd om allt från hur man håller sig aktiv, hur man fortsätter att växa som människa, till hur man hanterar stress, rädsla och förluster. Som mäklare är man mycket ute bland folk och har ett väldigt roligt jobb, men nu var det jättetomt.


Plötsligt var det inte en själ som ringde, som berömde eller skällde på mig, eller som behövde mig. Förändringen ledde till att den tidigare så aktiva Birgitta för första gången i sitt liv blev deprimerad. Livet som pensionär : ”Det är inte roligt” Pensionen kan vara en tid att se fram emot.

Men den kan också skuggas av orosmoln för om pengarna ska räcka till. Maxa ditt liv som pensionär – forskare: är det nya 50. Här är det du behöver veta om din pension. Men först, att bli kallad pensionär ligger inte på min topp lista, så med viss ironi rubriken:) Om en dryg vecka kommer jag släppa starten av en videoserie som kommer löpa under vintern. Så där kommer jag börja med en intervju som går in lite mer på detalj varför jag slutade och tankar kring beslutet osv.


Jag har alltså försökt att få en relation till den människa jag är som pensionär. Vem är jag då, och vad vill jag? Jag tror att jag vill ha råd att resa, ha råd att jobba mindre eller inte jobba alls.


Och jag vill absolut inte behöva flytta från mitt boende för att pensionen inte räcker till. Ditt liv som pensionär – är det en evighet bort eller nära förestående? Svara på frågorna och kolla om du är redo att bli pensionär.


Ett bra sätt att börja livet som pensionär säger hon är att ta en bit i taget – att inte kasta sig in i nya projekt som nybliven pensionär , utan att tillåta sig att landa i tillvaron och gå på i välkända rutiner innan man börjar med något nytt och okänt. Livet har fört mig på många olika vägar och en kall vinterdag träffade jag en man som jag kom att leva med i många år. Jag vet att det alltid finns någon och något att glädjas åt, någon och något som gör att man hittar sin plats i livet , ett liv som man kan dela med andra.


För att börja från första början. Mitt liv som pensionär. Jaha nu börjar ”nedräkningen ” mot livet som pensionär #129300;.

Livet som Miljonär innan och pensionär innan Bloggaren och författaren Miljonär innan avslöjar i denna intervju sina bästa spartips och om livet verkligen blev som han tänkt sig efter att ha slutat som anställd. Spara själv till din pension! Börja så tidigt som möjligt och öka beloppet allt eftersom.


Jobba heltid om du kan. Det kan göra stor skillnad eftersom det är livsinkomsten som ligger till grund för din pension. Försök att arbeta hos arbetsgivare som gör avsättning till din tjänstepension. Bokens budskap är tydligt: Oavsett dina omständigheter är tiden som pensionär en tid full av möjligheter.


Hon pratar om åren som pensionär som guldåren i hennes liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg