måndag 9 februari 2015

Att göra på menorca

Menorca bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Ständigt lika populära New York. Boka flyg- och hotellpaket här.


Vi förhandlar så att du slipper.

Njut av nypressad ­solmogen apelsinjuice på ekologiska citrus­odlingen Eco­vinyassa i Fornalutx. Att cykla på Mallorca är en av många härliga saker att göra på ön. Sevärdheter i Menorca : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Menorca , Spanien på TripAdvisor.


Målet är att kunna bli ett attraktivt resmål under hela året. Nästintill allt finns att göra på Mallorca och dagarna går att fylla med äventyr från morgon till kväll. Vi vill påstå att det finns något att göra för alla. Tanken om att tillbringa en dag på en överfull strand inte tilltalar dig, så är det bästa du kan göra är att hoppa in i bilen och turnera Mallorca runt i din egen takt, och ta pauser för att upptäcka öns gömda bukter, såsom Bóquer, Llombarda, Murta och Es Caragol som du endast kan komma till fots.


Mondragó Naturpark ligger på sydöstra kusten av Mallorca.

Detta vackra naturområde är centrerad kring två större vikar och är känd för sina kritvita sandstränder och det turkosblå havet. Djurlivet i naturparken är mycket varierande och det är en bra plats för att titta på flyttfåglar. Menorca är rikt på historiska lämningar som finns att beskåda på många platser på ön. Att folk på ön numera börjar livnära sig på turismen har inte ändrat det faktum att de ser på sin ö som något långt bortom den stora världen. Grannöarna Mallorca och Menorca , endast fyra mil från varandra, är skilda världar.


Det är ett skämt, förstås. Vandra längs kusten på Menorca kan man göra på alla möjliga sätt, den som vill kan även cykla. Balearernas näst största ö är perfekt för vandring, vare sig det är en halvtimmes tur till en orörd strand eller en längre tur på ett par mil.


Med enastående naturupplevelser och lika mycket stränder som de andra öarna i ögruppen tillsammans vinner Menorca de flesta jämförelser. På Menorca härskar lugnet, stillheten och skönheten. Den mest kända bergsbyn heter Deiá och ligger sagolikt vackert omgiven av Tramuntanabergen. Mallorca är svenskarnas favorit i Spanien tillsammans med Gran Canaria.


Här är det gott om plats, och det ser verkligen ut som på de mest paradisiska bilderna i resekatalogen – alldeles på riktigt! Här är en lista med Sevärdheter och Saker att Göra på Mallorca. Här är ett urval för dig som är på väg till Mallorca i helgen.


Carrer de la Missió Den här lilla bakgatan har levt upp de senaste åren.

Från att ha varit lite skum och trist är den nu full av gallerier, butiker och bra matställen. Ett lyxigare alternativ är att göra som spanske kung Carlos, beställ in en skål hummersoppa på restaurangen Es Pla i Fornells. Var du än väljer att bo på Mallorca så rekommenderar jag alltid ett besök i Palma. Men det är allt fler som väljer att bo i den mysiga och populära staden. Varför inte ta en weekend och kombinera stadsliv med sol och bad.


Här ger vi tips på vad det finns att göra i Palma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg