onsdag 4 februari 2015

Lösningsfokus

Lösningsfokus och problemfokus – två sätt att se på problem. Det går inte att leva utan att stöta på problem, det är ofrånkomligt. Men vi kan påverka mycket genom sättet vi hanterar problem.


Det vanligaste sättet kan vi kalla. Det brukas inom bland annat hälso- och sjukvår socialtjänst, rehabilitering, missbruksvård och kriminalvård. Det används också vid ledarskapsutveckling, personalkonflikter och organisationsarbete. Från problemorientering till lösningsfokus I sökandet efter orsaken till problemet faller skulden ofta på någon.


Detta väcker försvar – för vi vill göra. Från det mer terapeutiska rummet har lösningsfokus idag också sitt självklara berättigande inom såväl myndigheters, kommuners och privata organisationers arbete, som inom organisationsutveckling och management. En utveckling som har en bred internationell förankring och som inte minst vuxit sig stark i Sverige.


Du är chef eller medarbetare i teamet. Vi ger öppna kurser i lösningsfokus erad metod och håller även gärna skräddarsydda utbildningar med fokus på moderna tillämningar av psykologisk kunskap med. Inte minst om man kämpar med ADHD eller andra svårigheter, säger Johan Bysell som introducerat lösningsfokus som arbetsmetod i Attentions projekt.


Många människor har haft betydelse för utvecklingen av arbetssättet. Bland de viktigaste bör man nämna teamet vid Brief Family Therapy Center i Milwaukee, USA som leddes av Steve de Shazer och hans fru Insoo Kim Berg. Milton Erickson och John Weakland var andra viktiga personer kring utvecklingen.


Lösningsfokus

Länken för dig till hemsidan för Svenska föreningen för lösningsfokuserad korttidsterapi. Eftersom lösningsfokus framför allt är ett synsätt, kan det användas i så många olika sammanhang. Det är ett synsätt som har påverkat mitt sätt att se på andra och mitt sätt att se på mig själv. I mina utbildningar har jag en gång i tiden skolats att se mig som experten.


Du känner dig välkommen, blir sedd och det finns alltid utrymme för att. Skriften riktar sig till dig som är. Syftet med studien var att undersöka hur personalen på Hälsocenter Västmanland upplever att modellen lösningsfokus fungerar i möten med klienterna. Vi som jobbar på HILiT. För att svara på syftet användes en kvalitativ metod med semistrukturerade intervjuer.


Skickas inom 5-vardagar. Köp Det finns alltid ett sätt : lösningsfokus och adhd av Malena Ranch, Johan Bysell, Michael Hjerth på. Den här sidan handlar om effekterna som uppstår när människor möter varandra i. Scenarioarbete med lösningsfokus.


Det här är en lämplig metod när vi lite mer strukturerat vill diskutera, belysa och spana mot framtiden. En utbildning i lösningsfokus för ärendehandledare. CLUES i samarbete med HILIT. Ges endast som uppdragsutbildning! Denna regel handlar om att noggrant observera alla tillfällen när det går som det ska, hur gör man för att lyckas, och sedan försöka lista ut hur man ska göra för att kunna göra det igen.


Lösningsfokus

När du vet vad som fungerar – gör mer av det. Vill du utnyttja din fulla potensial ? Professionellt samtalsstöd. Fokus på ett lösningsorienterad förhållningssätt.


Integrationsspecialist med lösningsfokus. Ettor och nollor, hur svårt kan det vara? Tänker du på något annat än kaffe när du hör ordet JAVA?


Vi erbjuder grundkurser, kurs i lösningsfokus och strukturerat NPF-arbete i skolmiljö, se aktuellt kursprogram nedan. För att uppnå något eller förändra något hos oss själva behöver vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg