fredag 7 juni 2019

Tips att baka

Vad roligt att just du har hittat hit! Här kan du söka bland tusentals recept och produkter för bakning och kalas. Bakning har blivit en trend som är här för att stanna, det knådas och vispas i varenda kök!


Sött och salt, mjukt och knaprigt - möjligheterna i bakbunken är oändliga. Om du bara är noggrann med temperaturer och mängder så finns det inget som kan stoppa dig bland kakor, bullar, tårtor, limpor, baguetter eller knäcke.

Leila Lindholm bakar som mormor gjorde, med riktigt smör och från grunden. I programmet Leila bakar får vi tips om hur man lyckas med att baka allt från klassiska kakor till cupcakes, muffins och enkel sommartårta. Här hittar du även recept från programmen Leila bakar i Frankrike och Leila söta jul.


I det här inlägget måste det ju bara finnas något för varje smak ;-) Jag har satt ihop ett inlägg med massor av tips på tårtor att baka till högtider och bjudningar. Det är allt från mastiga chokladtårtor till fräscha och lättare tårtor. Tips att baka till Eid.


Eid ligger runt hörnet och ni är många som frågat om tips på vad man kan baka till denna festliga högtid efter fastemånaden Ramadan.

För att underlätta för oss Viktväktare så kommer här tips på kakor som kostar max smartpoint per kaka (med BLÅ och GRÖN plan). Bara för att man är Viktväktare så betyder det inte att man inte kan ta en kaka. Det kan man visst om man håller sig till sin budget. Det stora problemet kan vara att endast ta en kaka och inte flera. Med smarta knep, bra pepparkaksdeg och hållbar kristyr kan du baka , bygga och dekorera ett riktigt fint pepparkakshus.


Här är många tips för att lyckas! RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många.


Det är ett riktigt hantverk att kunna baka ett goda fikabrö men det behöver inte vara svårt alla gånger. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på. Gör det enkelt för dig och baka en god kaka till eftermiddagsfika, till kaffekalaset eller till att frysa in. Det finns mängder med enkla recept som du kan använda när du bakar och prova dig fram med olika smaktillsatser och kryddor. Ta inte för mycket mjöl.


Brödet blir luftigare, saftigare och godare om du inte tar för mycket mjöl. Eftersträva att ta så lite mjöl som möjligt. Ni vet säkerligen att jag älskar Chocolate chip cookies och bakar det mer än gärna så ofta jag kan.

Det är inte särskilt svårt med klassiska cookies, men för att göra det ännu enklare (och godare) så kan man baka Chocolate chip cookies i långpanna. Tryck ut degen på en plåt, grädda och vips så har du världens godaste småkaka. För bästa konsistens och för att undvika att degen blir smulig, väg upp ditt mjöl på en hushållsvåg, i det här receptet på deg blir det 6g. Ta fram degen minst en timme innan du ska baka så blir den rumstempererad och då lättare att baka ut. Om man inte är van att baka med kultursorter kan man uppleva att det är svårt att baka med Emmer.


Detta är mina bästa tips : Baka förhan dvs knåda inte i en maskin. Använder du händerna får du bättre känsla för mjölet och degen. Att baka sin egen eller en väns bröllopstårta är enkelt - speciellt om du får en konditors bästa tårttips! Tea Malmegård vet precis vad du behöver för att lyckas med den perfekta tårtan till bröllopet. I Teas tårtkurs delar hon med sig av recept, tips och trix för hur du enkelt bakar drömtårtor.


Ett kul tips är att blanda ihop mjölrester i skafferiet till en egen specialblandning och använda detta nästa gång man bakar. Viktigt att alla ingredienser är rumstempererade när man börjar baka , detta för att degen ska få en jämn temperatur. Det gäller då även att degbunken och bakredskapen håller rumstemperatur. Det går alldeles utmärkt att baka i mikrovågsugnen! Under bearbetningen av degen kommer den att bli mer stabil, och är det svårt att handskas med degen kan du använda extra mjöl på bakbordet och händerna istället.


Lätt att få ihop allt, och du skrapar enkelt bort degrester som tenderar att fastna i degen du kavlar ut. Använd degskrapa när du handskas med degen! Därom tvista de lärde. Bloggen Kaklabbet tipsar om att sätta degen med kall mjölk, baka ut degen till bullar direkt och ta hela jäsningen när allt är klappat och klart.


Det är inte bara smaken som blir godare, utan även mycket enklare att hantera en ojäst deg, än en bubblig elastisk väljäst deg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg