tisdag 27 september 2016

Psykodynamisk terapi lund

Psykodynamisk-terapi direkt i mobilen. PDT via videosamtal med psykolog. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. La Therapie on SymptomFind. Search Reliable Info, Useful Articles.


Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar. Familjeterapeuterna Syd i Lund kan erbjuda våra klienter en rad behandlingar, både individuellt och i grupp tillsammans med en partner eller familj. Vi använder oss av metoder som psykodynamisk terapi (PDT), kognitiv beteendeterapi (KBT) och interpersonell terapi (IPT). Min mottagning är på Klostergatan i Lund.


Från den dec är adressen Grönegatan i Lund. Jag har avtal med Region Skåne. Välkommen med eller utan remiss. S:t Lukas mottagning i Lund har avtal med Region Skåne inom Hälsoval Skåne. Genom att bli medveten om orsaken till ditt agerande kan du förstå och förändra ditt nuläge.


Behandling av psykodynamisk terapi utförs av legitimerad psykolog eller psykoterapeut. Ett särdrag hos psykodynamisk terapi är att den är individuellt utformad utifrån den unika individ som söker behandling. Videosamtal med psykolog. Explore Articles on SymptomFind. Under psykodynamisk terapi får du hjälp att utforska dina känslor, behov, motiv och relationer.


Psykodynamisk terapi lund

Genom att du lär dig varför du gör på ett visst sätt, kan du förstå och förändra hur du mår just nu. Under behandlingen besöker du oss som mest gånger. Efter cirka tre månader kallas du till ett uppföljningsbesök.


Inom PsykoDynamisk Terapi (PDT) finns en rad olika teoribildningar och metoder. En moderna skolbildning är den dynamiska korttidsterapin företrädd av James Mann, David H Malan, Peter Sifneos m fl. En relativt tidig teoribildning efter Sigmund Freuds teoribildning som benämns Psykoanalys är Objektrelationsteorin med grundaren Melanie Klein. Termen psykodynamisk psykoterapi är idag att betrakta som ett paraplybegrepp för en rad psykologiska behandlingsmetoder med mindre inbördes skillnader. På samma sätt som också termen kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett paraplybegrepp för sinsemellan något olika terapier.


Kunskapsbasen för psykodynamisk terapi utvidgas ständigt. Hitta och få information om psykoterapeuter i Lund och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning. Hos Terapi i Lund kan du få kognitiv psykoterapi av erfaren psykoterapeut. Du kan också få rådgivning och stöd i olika livsfrågor som personlig utveckling. HOPE Psykoterapi erbjuder psykoterapi för individer och par, krisstö handledning, existentiella samtal, kurser och utbildningar i centrala Lund.


Min teoretiska utgångspunkt är psykodynamisk och existentiell. Behandlingsmetoden kan hjälpa dig som lider av någon form av mental ohälsa men riktar sig även till dig som är allmänt intresserad av att få en bättre självkännedom och självinsikt. Idén bakom psykodynamisk terapi är att en människas handlingar alltid har en mening och avsikt.


Ibland kan det hända att man inte är medveten om orsaker eller motiv till sina egna handlingar och det skapar problem. I terapi kan man få hjälp att förstå sig själv för att kunna ta bättre beslut och lösa. I psykodynamisk psykoterapi arbetar man därför delvis med att bearbeta relationer, upplevelser och minnen från klientens tidiga livshistoria och att i ljuset av denna tolka och förstå klientens liv här och nu, med allt vad det innebär av relationer, känslor och livsmönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg