måndag 19 september 2016

Hur blir jag psykolog

Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Sök bland foton, listor och bilder från din skoltid! Dessutom finns möjlighet till specialisering som psykolog , och då ligger lönerna ofta ännu högre. Om du vill utbilda dig till psykolog så är det fördelaktigt om du har studerat Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet men även Naturvetenskapsprogrammet är relevant.


En legitimerad psykolog har femårig högskoleutbildning plus ett års praktik (PTP). Psykologen arbetar inom många områden t ex inom arbetspsykologi, skolan, rättsväsendet, omsorgsvården och den psykiatriska vården.

Psykologen kan göra utredningar, genomföra tester och utföra psykologiskt behandlingsarbete. Jag är trött på det här. Det är så mycket jag vill få ut ur livet, så mycket ja vill göra men känner att jag har ett stort hinder som hindrar mig från att uppnå allt ja någonsin kan göra. Vet inte hur ja ska klara mig själv. Detta är egentligen två sidor av samma mynt.


Då jag tillsammans med patienter undersöker rädslan för andras död rör det ofta upp många svåra känslor och upplevelser såsom sorg, sakna skuld och ilska, men landar i slutändan ofta i rädslan att bli övergiven. Det är just hjälplöst övergiven man blir av den som lämnat livet. Det finns störst möjlighet att arbeta som psykolog med svensk examen i Norden eller i ett EU-land.


Utanför Europa, i USA exempelvis, är det mycket svårt. Du kan studera till psykolog i andra länder men det är svårt att få legitimation som psykolog i Sverige med en utländsk examen. Och hur går man tillväga för att utbilda sig till det?


Räcker det att utbilda sig till psykolog för att jobba med barn? Glömde en sak - efter fullgjord psykologutbildning får du jobba med barn och kalla dig barnpsykolog även om din rätta titel är leg. Om det blir platser lediga på programmet du blivit reservplacerad på efter utbildningsstart så kommer ansvarig institution att kalla reserver i turordning enligt reservlistan (håll koll på din telefon och mail så att du inte missar en förfrågan).


Glöm inte att tacka ja efter första urvalet om du vill behålla din reservplats.

Vad händer med miljön? Och skulle jag förresten ha sagt som jag sa, eller blev hon arg nu? Hur det ska gå för barnen? Din oro har både en nyttig och en giftig sida. Så här hittar du jämvikten och släpper det osunda nojandet!


Enligt Maria Farm, leg. KBT-terapeut, är dålig självkänsla en vanlig orsak att kontakta en psykolog , även om vi inte alltid vet det när vi söker hjälp. Det blir lite som luften runt om oss, vi behöver den men vi har svårt att ta på den och tänker att alla använder den på samma sätt, säger hon. Löner för psykologer varierar beroende på yrkesroll, arbetsuppgifter och erfarenhet.


Vart hittar jag en psykolog ? Kokmmer psykollog att passa mina intressen som jag har i skolan? Kommer jag att komma in på den linjen? Grejen med detta är alltså att lycka inte är ett tillstånd som går att nå fram till. Det är en känsla som infinner sig när vi gör sånt vi trivs me och beroende på vad vi väljer att göra om dagarna kan den känslan infinna sig oftare eller mer sällan. Kan jag bli psykolog ? Search in titles only.


Psykologer ger också stöd till olika grupper som i sitt jobb möter människor med svåra problem och som själva utsätts för stress. Förutom din utbildning är dina viktigaste verktyg som psykolog du själv och din förmåga för att förstå och hjälpa andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg