onsdag 14 september 2016

Förlåta otrohet

Par som genuint tycker om varandra och är villiga att kämpa tillsammans kan uppleva en starkare koppling, säger Trine till KK. En kris betyder utveckling. Att vara otrogen är något oförlåtligt, men många människor hamnar ändå i situationer då de förlåter sina respektive (eller åtminstone försöker de). Det är ofta värt att försöka förlåta , ge personen och förhållandet en ny chans.


Jag hade nog aldrig klarat av att förlåta otrohet själv, såvidare jag inte hade sökt hjälp och tips, som du nu gör.

Vad jag dock inte kan förstå med din fråga är att du inte vet hur du skall kunna förlåta hans otrohet , men vill inte nämnda din egen för att du vet att du kommer såra honom. Förlåta långvarig otrohet - FamiljeLiv. Svårt att förlåta otrohet ! Skrivet av: Anna: Min man var otrogen med en annan och jag har försökt förlåta honom sedan mars.


Jag ältar och ältar varje dag och känner att jag skulle må bättre utan honom. Att otrohet är slutet på relationen är en ganska vanlig uppfattning bland personer som aldrig har råkat ut för otrohet. Det är lätt att säga att man aldrig skulle acceptera att ens partner bedrog en, men när man väl är i den situationen tänker man ofta annorlunda.


Det här kan du säga till ditt ex!

Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s. Läs mer här på modette. När man är mitt i känslorna tar man ofta förhastade beslut. Det finns också en allmän övertygelse om att det är omöjligt att fortsätta ett förhållandet efter otrohet.


Att det inte är något vi kan, eller ens bör, förlåta. Det var Jans son, som han fått med en annan kvinna. Laila förlät Jan för otroheten och de gick vidare.


Han förlåter inte min otrohet. Men han bedrog henne igen. Jag var otrogen mot min partner för månader sedan och han kan inte släppa det!


Vi är fortfarande tillsammans och bor ihop och har en dotter på år. Det är inte många par som kan komma över otrohet , för det är såklart svårt att förlåta en otrogen partner. En relation med någon som man exempelvis har barn med påverkas kanske starkare av otrohet än en relation utan barn, även om så inte alltid behöver vara fallet. Känslomässig otrohet känns på något sätt värre, speciellt om han skulle ha klagat om mig till henne, det hade jag aldrig förlåtit. Fysisk otrohet skulle jag kunna förlåta om jag kände att omständigheterna var acceptabla och det inte var med någon han eller jag kände.


Ja det går att förlåta.

Otrohet kan ha olika allvarlighetsgrader. Att inte kunna förlåta straffar inte den som begått otroheten utan bara dig själv, eftersom du då aldrig helt kommer att kunna lägga händelsen bakom dig och gå vidare. Kan du inte förlåta är risken stor att otroheten även kommer att påverka dina kommande förhållanden. Om du för tio år sedan frågat mig vad jag skulle ge för råd till någon som blivit utsatt för otrohet , eller om jag själv fått smaka på den bittra erfarenheten, hade svaret kort och gott blivit: ”lämna förhållandet och titta inte i backspegeln!


Malou efter tio i TVär ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg