onsdag 14 september 2016

Otrohet statistik

Otrohet statistik

Kvinnor är mer benägna att ha en flört eller affär på sidan om sitt förhållande. Det visar en undersökning gjord av en brittisk dejtingsajt. Nära varannan svensk betraktar flirtande på nätet som otrohet och var åttonde känner sig bedragen om partnern tittar på porr.


Vad som anses vara otrohet kan dessutom skilja sig från person till person. Drygt hälften av alla svenskar tycker att det är otrohet om ens partner har webcam-sex eller blir förälskad i någon på nätet. Statistik visar om och om igen att otrohet är den vanligaste faktorn till att en relation tar slut och det tycks De bästa städerna i världen för att arbeta. Hugh och Nancys många världar av Lars Rudolfsson, fritt efter en bok av Peter Byrne. Grillande och kortspel med vännerna.


Om statistik och enkäter tyder på att kvinnor och män är otrogna i ungefär samma utsträckning så är jag rätt så övertygad att i verkligheten så är kvinnor oftare är otrogna än män. Att statistik och undersökningar missar detta beror på att kvinnor och män definierar sin egen otrohet på olika sätt. Det verkar som de absolut flesta i Europa har dåliga chanser att undkomma otrohet. En färsk undersökning visar att procent av svenska folket någon gång har varit otrogen. Den huvudsakliga orsaken till att vi är otrogna är attraktion till en annan person än vår partner.


Men behöver inte automatiskt leda till att det blir så. Otrohet kan bli dödsstöten för ett förhållande. De flesta förhållanden bygger på ett oskrivet moraliskt kontrakt att man ska vara trogen. Visar det sig att en av parterna brutit det kontraktet hamnar ofta den andra i chock och kris.


Resultatet visade också att de som misstänker att de blivit bedragna blir mer och mer misstänksamma med tiden. Bland de deltagare som misstänkte att någon av deras partners varit otrogna mot dem var det fyra gånger så vanligt att anklaga senare partners för otrohet – oavsett om de hade vänsterprasslat eller inte. Här finns statistik presenterad som grafik och diagram.


Vi vill att alla ska ha möjlighet att hitta fakta och slå hål på myter med hjälp av vår statistik. Statistiska centralbyrån (SCB) är en myndighet i Sverige som producerar officiell statistik. Befolkning, arbetsmarkna export, import, BNP och inflation. Omkring procent av männen tycker att otrohet är dåligt, jämfört med av kvinnorna som tycker att otrohet aldrig är okej om du är i ett förhållande. Här är några överraskande och inte så förvånande, otrohet statistik om äktenskap och andra intima relationer.


Först och främst visar de senaste studier ca av äktenskap slut i skilsmässa i USA. Vi hör ofta statistiken visar hälften av alla äktenskap slut i skilsmässa, men det är svårt att verkligen förstå begreppet. Men om vi är lite seriösa i all denna statistik. Det enda som är universellt sant om otrohet är att det endast har med din karaktär att göra.


Det finns inga egentliga utomstående faktorer ”som gills”, och man kan varken skylla på yrke, nationalitet eller ålder, eller något annat för den delen. I många såpoperor är det många som är otrogna vilket alltid orsakar intriger som gör det spännande för tittarna. Bara ett av de här påståendena stämmer.


Vi har kollat vad forskningen och statistiken säger om våra skilsmässor. Om livet före, under och efter skilsmässan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg