fredag 30 september 2016

Fråga barnpsykolog

I varje nummer av tidningen Vi Föräldrar svarar vår barnpsykolog Malin Bergström på frågor från er läsare. Här kan du ställa din egen fråga. Malin Bergström är Vi Föräldrars barnpsykolog med lång erfarenhet från barnhälso­vården (bvc) och barn-och ungdoms­psykiatrin (bup). Frågor till barnpsykolog Malin Bergström Storasyskon som slår småsyskon Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.


Klicka på önskad rubrik i vänstermenyn och välj bland frågorna som då kommer upp i högermenyn. Om du inte hittar det du undrar över i svarsbanken är du välkommen att skicka in egna frågor. Det kan bero på flera. Kort och gott allt som har med föräldraskap och lyckan och oron över de små att göra! Vi svarar på de vanligaste frågorna kring barns tandborstning – som alla föräldrar ställt sig Så fort barnet fått sin första tand är det dags att börja borsta, men det finns en del hel frågor man kan ställa sig som förälder.


Här får du svar på frågor som rör adh oro hos barn, relationsproblem och andra. Om du sedan efter det att du tar ut examen från psykologprogrammet behöver läsa ngn påbyggnadsutbildning för att jobba som just barnpsykolog , kan jag inte riktigt svara på, men det blir en mycket senare fråga (och reglerna kan också ändras på så lång sikt som 5-år). När Vi Föräldrars barnpsykolog Malin ­Bergström svarar på föräldrars frågor om allt från sömnkaos till trots blir det svåra och oroande så mycket mer ­begripligt och lättare att han­tera. Vad jag har förstått så måste man först komma in på ett Psykologprogram och utbilda sig där och senare specialisera sig till barn och ungdoms-psykologi. De frågor som besvaras anonymiseras innan de läggs ut i svarsbanken.


Jag har inte så bra betyg. Nu blir det en efterlängtad bok, baserad på frågor till den omtyckta barnpsykologen Malin Bergström. Till fråga barnpsykologen skriver oroliga föräldrar om allt från sömnproblem och trots till svåra föräldrar känslor som utmattning, depression och ångest.


Skickas inom 2-vardagar. Tydligen räcker mina poäng inte till psykologprogrammet. Hon svarar inte på frågor om somatisk (kroppslig) hälsa. Inga namn i frågetexten Frågor som besvaras kommer att publiceras tillsammans med sitt svar.


Fråga barnpsykolog

Fråga : Hej, Kan man bli barnpsykolog ? För att skydda din anonymitet, ange inga namn eller liknande i. Malin Bergström är barnpsykolog och forskar också på barns hälsa och välbefinnande vid Karolinska Institutet och på forskningsinstitutet CHESS. Malin har lång erfarenhet från barnhälsovården (BVC) och barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Stockholms län med frågor som rör föräldraskap och psykisk hälsa och utveckling hos barn. Alla frågor som får svar publiceras här på sidan.


Med hjälp av den kod du får när du skickar in din fråga kan du söka rätt på just din fråga och det svar du fått. Vi kan tyvärr inte besvara alla frågor utan väljer bland frågorna för att svara på olika sorters frågor. Varje måndag gästar barn- och ungdomspsykologen Jenny Klefbom Nyhetsmorgon och svarar på tittarnas frågor i olika ämnen som rör barn och unga. Doktor Mikael Sandström är med i Nyhetsmorgon varje tisdag. Nu kan du som tittare skicka in dina frågor till honom på fragadoktorn.


Nyhetsmorgons barnpsykolog svarar på frågor om barn och ungdomar, bland annat om hur man får kräsna barn att prova ny mat. Marie: Vi har en årig. Malin Bergström, barnpsykolog och docent vid Karolinska institutet Foto: Fredrik Funck Hur ska man agera om ens barn känner oro för klimatet?


Tragedier som denna kan skapa frågor hos barn som har befunnit sig i närheten av den drabbade familjen eller som har snappat upp vad som hänt på annat vis. LÄS MER: Föräldrarna överens – om att döda sina barn Oavsett är det viktigt att öppna upp för samtal om det som skett, säger Sofia Bidö, barnpsykolog , på Rädda Barnen. Prata anonymt med rådgivare och andra ungdomar för att hitta svar på dina problem och frågor. Läs mer om barnpsykolog på Ungdomar. Att tidigt säga att det förekommer att personer gör saker mot en som man inte vill och fråga om det har hänt barnet.


Fråga barnpsykolog

Att man pratar om kroppen och kroppens gränser. Han har pratat mycket om döden och har haft väldigt mycket frågor om armen- han vågar inte leka ute på skolgården (med all respect förstår jag honom eftersom barnen leker vilt, knuffas osv. han är själv inte ett lugnt barn) Han får vara inne på rasten- fröken är jättegullig så det är ingen problem. Ibland ställer behandlaren frågor som kan göra att du behöver stanna upp och fokusera på något som du kanske inte hade tänkt på innan.


Ibland får du uppgifter som du ska arbeta med mellan samtalen, som till exempel att stegvis närma dig sådant som du är rädd för eller av något skäl brukar undvika. För närvarande har jag ingen egen mottagning av patienter och har på grund av nuvarande arbete ej möjlighet att besvara frågor som rör annat än forskning eller föreläsningar. Mottagningen vid Globen tar emot barn och ungdomar från Enskede, Årsta, Vantör, Södermalm, Hammarby Sjösta och Gamla Stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg