onsdag 27 september 2017

Sveriges bästa skidorter

Här är de bästa backarna, barnvänligaste, mysigaste och mest värde för pengarna, enligt besökarna. Sveriges bästa skidort är utsedd. Tänndalen och Funäsdalen hamnar i topp när svenskarna utser sina favoritfjäll i en ny, unik undersökning. Allt om Resor har läst rapporten – här är gästernas egna omdömen om populära skidorter.


Sveriges bästa skidorter

Hitta skidorter i fjällen som t ex Sälen och och Åre men även så långt söderut som Isaberg i Småland. Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees. Under World Ski Awards utses även olika länders bästa skidorter. Norges bästa skidort i år blev Geilo, och bäst i Schweiz blev Verbier. Vart ska du och skidorna åka i vinter?


Oavsett om du är nybörjare eller rutinerade åkare kommer du hitta minst en favorit bland våra bästa skidorter i Norden. Första pris för bästa skidort gick, precis som i fjol, till Val Thorens i de franska Alperna. Skidorten vann tack vare dess stora nätverk av snösäkra backar.


Här blandas treåringar med världseliten, säger Anders Wingqvist. Langberget Sporthotel. Bästa skidhotellet är Copperhill Mountain Lodge i Åre med sina 1hotellrum och sviter. Snart är det sportlov vilket innebär att det börjar bli dags för svensken att vallfärda till landets skidorter för lite alpin skidåkning.


World Ski awards korar årligen årets bästa skidorter både i globalt men också fördelat per land. Vinnare som bästa skidort i världen blev Val Thorens. Men även här på hemmaplan i vår vackra fjällvärld finns det fin skidåkning och fantastiska resmål. Här följer vinnarna i de fyra kategorierna och Åre tog hem det mesta.


Sveriges bästa skidorter

Fallhöjden är imponerande 4meter och Branäs har något så ovanligt som en gondollift. Omröstningen gjordes på Freerides hemsida och har sedan spridits viralt i sociala kanaler. Topp mest besökta turiststäderna i världen aug 09. Sök namn ort land eller på kartan. Nordamerikas rytande vildmark har ett skidparadis som ligger i den gamla guldgruveorten Girdwoo vid foten av den kända bergskedjan Chugach Mountains.


Girdwood är etta på National Geographics lista över världens bästa skidorter och hit åker du för offpisten och puderåkning. Att det kommer från Freerides läsare känns extra roligt, vi vet att de är genuint intresserade skidåkare. Vi tipsar om de bästa svenska alternativen.


Sveriges bästa skidorter

LÄS OCKSÅ: Bästa resmålen i vinter – LOPPI:s toppbloggare tipsar ›› 6. Branäs I Branäs är alla aktiviter gratis för alla barn som har liftkort, men om barnen är under år bjuder de på liftkortet. Alla barn bjuds dessutom på varm ekologisk saft ute i backen. Bästa skidorterna i Alperna, svenska och norska fjällen och övriga världen. Här hittar ni skidorter som anses vara de bästa , populäraste och de största per land. Då hittar du alla våra skidorter här.


Vi hjälper dig att skräddarsy din skidresa så att hela familjen har roligt på skidor! Att boka en skidsemester till fjällen har för många familjer blivit en lång och härlig tradition. Våra kändaste skidorter Många har sina egna favoriter men om vi ska prata om skidorter i svenska fjällen som alla känner till så pratar vi om Åre och Sälen. Fantastisk roligt att prispallen intas av skidorter från Funäsfjällen.


Med passion, skidåkning och snö hälsar vi nya och gamla gäster välkomna till en ny säsong i Skandinaviens mest omtyckta skidort, avslutar Peter Jonasson. Här finns även rolig off pist-åkning när förhållandena är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg