torsdag 14 september 2017

Ansöka om skilsmässa göteborg

Med skilsmässohjälpen guidas du genom hela processen. Du svarar på ett antal frågor och en korrekt ansökan skapas utifrån dina svar. Skriv testamente enkelt online!


Granskade av våra jurister. Billigt Bilsemester till Göteborg med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här!

Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Du kan ansöka om skilsmässa på egen hand eller gemensamt med din maka eller make.


Om ni har minderåriga barn tillsammans får ni alltid sex månaders betänketid innan skilsmässan går igenom. Bra information och nödvändiga blanketter för att ansöka om skilsmässa finns på Göteborgs tingsrätt och Domstolsverket. Hur ansöker man om skilsmässa ? Därefter påbörjas i vissa fall en betänketid.

Att ansöka om skilsmässa (eller äktenskapsskillnad som är den korrekta juridiska termen) är inte komplicerat. Om du vill skiljas ska du ansöka om skilsmässa vid den tingsrätt som din kommun tillhör. Du ska upprätta en gemensam ansökan om skilsmässa. Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Det gör du genom att besöka närmaste servicekontor och be om att få skilsmässan registrerad.


Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig. Ansökan om skilsmässa utan blankett.


Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er. Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 9kronor.


Om ditt barn råkar ut för en olycka ska du kontakta Protector. Om ni har barn under år behöver ni också vara överens om vårdna boende och umgänge. Alla barn och ungdomar som är folkbokförda i Göteborg är försäkrade mot olyckor dygnet runt. Försäkringen täcker transport till och från skolan vid olycksfall och under en kortare period om barnet inte kan ta sig till skolan. I det följande kommer vi att koncentrera oss på hur du rent praktiskt ansöker om skilsmässa.


Du kommer att få information om var du ska lämna in din ansökan, vad det kostar att ansöka om skilsmässa , vad som händer när du lämnat in din ansökan, domstolens handläggning av skilsmässan och en hel del annat.

För att ansöka om färdtjänst ska du fylla i vår ansökningsblankett och skicka till oss på serviceresor (adressen finns på ansökningsblanketten). I normalfallet får du svar på din ansökan inom fyra veckor. Vi skickar ingen bekräftelse på att din ansökan har kommit till oss. Bodelning innebär att dela upp tillgångarna vid en skilsmässa. En bodelning genomförs normalt först när man har ansökt om skilsmässa.


Du behöver dock inte vara överens med motparten för att ansöka om skilsmässa. Står ni fast vid er vilja även efter sex månader måste någon av parterna ansöka om fullföljd vid tingsrätten. Här finns inget givet svar. Det handlar mycket om att komma överens och att hitta en lösning som ni båda tycker är rättvis. Frågan visar på problemen som uppstår när man dröjer med att göra färdigt bodelningen.


Så snart det är möjligt efter att man har ansökt om skilsmässa bör man göra en bodelning. Ansök om sekretessmarkering för barn och unga under år. När du ansöker om sekretessmarkering för ett barn gör du på samma sätt som när du ansöker om sekretessmarkering för vuxna, men det finns några saker som du behöver tänka på: Det måste inte vara vårdnadshavaren som skickar in ansökan om sekretessmarkering för ett barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg