måndag 25 september 2017

Ect behandling uppdrag granskning

Omständigheterna kring att jag är under behandling med ECT , blir väldigt förvirra och tappar minnet – och sen att det håller i sig. Sandra: Från att ha varit en högavlönad singel, full av fart, har hon blivit vad hon beskriver som den knasiga tanten i kvarteret. Jämförs med ECT – Vi räknar med att jämfört med många andra behandlingar kommer det här vara mycket mer kostnadseffektivt och bekvämt för patienten. Patienten kan till exempel vila eller läsa en bok under behandlingen , säger Mats Adler.


Avsikten med den nya studien är att jämföra TMS med elbehandling, så kallad ECT.

Elbehandling kan hjälpa vid vissa psykiska sjukdomar. Behandlingen innebär att hjärnan stimuleras genom flera korta strömpulser. Du som har en depression kan få elbehandling om du har svåra symtom eller om andra behandlingar inte hjälper. Det finns ingen långsiktigt uppföljning av verkningarna från elchocksbehandlingarna. Socialstyrelsen vet inte ens hur många ECT behandlingar som ges varje år.


Människor skadas av elchocksbehandlingar ( ECT ) Elchocker ( ECT ) är en omstridd psykiatrisk metod där man skickar elchocker genom hjärnan på patienten för att framkalla epileptiska anfall. ECT står för Electro Convulsive Therapy - elektrokonvulsiv behandling på svenska. Bevis, fakta, filmer och vittnesmål på skador från ECT.

Kostnadsfri anmälningshjälp! Uppdrag Granskning om elchocker, ECT. När fick du, anhörig eller vän ECT ? I tv-programmen användes den förlegade och missvisande benämningen elektrochock – varken den som får behandlingen eller ser på när den ges upplever den som chockartad. Marinamannen åker på ett raderat sms dit för mord på 16. Femtonåringar ska få operera sina underliv, utan föräldrarnas medgivande - annars är risken stor att de tar sina liv.


Programledare: Karin Mattisson. Människor blir skadade av elchocker, ECT Vill du veta mer om elchocksbehandlingar? Se dessa filmer som handlar om problemen kring elchocker, ECT. ECT som ansågs vara den bästa och kanske enda möjliga behandlingsform i denna dramatiska situation. Idag har insulinbehandlingen bytts ut mot El-chocksbehandling-s.


Och överläkare gör reklam för behandlingen ,men skulle troligen ej våga ta emot behandlingen själv! Patienterna känner inte till,att de kan få allvarliga minnesstörningar-kanske för livet. Verkningsmekanismerna för ECT är ofullständigt kända. Fjorton patienter som fick behandling med ECT för depression undersöktes med magnetkamera (3T-MRI) före och direkt efter behandling med ECT , samt vid uppföljning efter och månader.


ECT - behandling - på våra psyk.

Jag är överläkare i psykiatri sedan nästan år, aktiv i flera länder och sedan år i Sverige. Väljer att vara anonym då jag har erfarenhet av olika attityder inom psykiatrin i olika länder. Syftet med granskningen är att säkerställa patientsäkerheten genom tillsyn så att ECT är kunskapsbasera ändamålsenlig, patientfokusera säker, jämlik och ges i rimlig tid. Många människor har skadats av ECT behandling.


Hundratals människor har rapporterat svåra skador efter ECT. Jag har personligen varit i kontakt med många av dem. Deras vittnesmål skär i mitt hjärta och kan inte bara nonchaleras. Flera ledande experter har uttalat sig. Blekinge, Stockholm, Västerbotten, Västernorrland och Västmanland rapporterade inte några uppgifter alls.


Många av de övriga uppgifterna visade sig vid en närmare granskning vara helt otillförlitliga. Så till exempel visade en undersökning. Ect rekommenderas för svårt sjuka i bland annat depression, även till personer under och till gravida i vissa fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg