måndag 14 augusti 2017

Kontaktledningstekniker

Utbildningen till kontaktledningstekniker (eltekniker inom järnvägen) omfattar ett års heltidsstudier (2Yh-poäng). Under veckors tid läser du teoretiska kurser, utför praktiska övningar och gör LIA (Lärande i arbete) hos någon av våra företagspartners i branschen. Kontaktledningstekniker sökes till Stukton Rail Göteborg! Som utbildad kontaktledningstekniker har du också behörighet att utföra arbete och ansvara för andra som arbetar i trafikerat spår.


Kontaktledningstekniker

Vanligtvis sker all kommunikation i arbetet på svenska vilket också är ett krav från Transportstyrelsen eftersom säkerhetssamtal kan förekomma. Jag valde mitt yrke på grund av Jag tyckte att det verkade vara ett väldigt intressant yrke när jag gick gymnasiet, sedan hade jag hört mycket gott om det från en bekant. Det finns olika områden som järnvägstekniker kan specialisera sig inoman kan t. Som järnvägstekniker är det ett måste att vara flexibel och beredd att arbeta och bo utanför hemorten.


Möjligheterna att utveckla din kompetens och växa på arbetsplatsen är mycket goda. Arbetsmarknaden har ett stort behov av fler kontaktledningstekniker vilket skapar mycket goda möjligheter för arbete efter avslutad utbildning. Yh-utbildningen är en eftergymnasial utbildning precis som högskola och universitet. Efterfrågan på välutbildade signaltekniker och kontaktledningstekniker kommer dessutom av allt att döma öka på grund av de stora investeringar som väntar framöver inom väg- och järnvägsområdet, konstaterar Helen Tarenius.


TNG Tech:s teknikrekrytering kvalitetssäkrar ingenjörer, tekniker och interimskonsulter inom Engineering, Production och Supply Chain Management. Vill du gå en ettårig yrkesutbildning med goda chanser till arbete efter examen? Då ska du söka till vår YH-utbildning i kontaktledningsteknik med start.


Trafikverket Järnvägsskolan i Ängelholm har tilldelats två yrkeshögskoleutbildningar. Järnvägsbranschen står inför stora utmaningar de kommande åren. Se Pär Wilhelmssons profil på LinkedIn, världens största yrkesnätverk. Pär har angett jobb i sin profil. Se hela profilen på LinkedIn, upptäck Pärs.


Kontaktledningstekniker

Med anledning av det söker de nu efter duktiga kontaktledningstekniker. Tjänsten avser heltidsanställning i ett fritt och omväxlande arbetsområde på Roslagsbanan i Stockholm. Framförallt saknas signaltekniker, kontaktledningstekniker , bantekniker och spårsvetsare. Teknik, tillverkning, drift och underhåll Järnvägen är framtiden!


Jobb på hög höjd som bidrar till samhällsutvecklingen. Ansök till kontakledningstekniker hos Trafikverksskolan! Banverket Industridivisionen. Signaltekniker: Som Signaltekniker arbetar du med byggnation av järnvägens signalsystem. På uppdrag av kund har vi levererat kontaktledningstekniker samt jordningstekniker fördelat på två olika projekt under sommaren.


Till din hjälp har du spårgående fordon som t. Som kontaktledningstekniker arbetar du oftast utomhus med att ersätta gamla kontakt-ledningar med nya och att underhålla och laga de befintliga kontaktledningarna. Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Från och med i höst har Myndigheten för yrkeshögskolan bestämt att Trafikverksskolan i Ängelholm får samtliga program – bantekniker, kontaktledningstekniker och signaltekniker.


Jag började jobba på järnvägen, för det verkade roligt, säger Andreas Nikander, en av de studerande. See the complete profile on. Se vanliga frågor och svar eller ställ frågor: forum.


Rörmokare, försäljare eller gruvarbetare – jobbmöjligheterna är många för dig som vill ha en bra lön utan att plugga på universitetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg