torsdag 24 augusti 2017

Är kär

En känsla av trygghet är långt ifrån självklart i alla relationer. Så njut när den verkligen inträffar. När du hör en liten röst inom dig som säger det är okej att släppa guarden och du lyssnar på rösten, då är du kär , säger Johns-Carter. Att Gloria Estefan fortfarande är kär i sin man råder det däremot inga tvivel om.


Det var min första kyss och jag var så klart kär i henne.

Hur känns det att vara kär ? Det händer saker i kroppen när du är kär , som att det kan kännas varmt, härligt och pirrigt. Du kan också känna dig pigg, modig och lycklig, eller lugn och harmonisk. Du kan få svårt att koncentrera dig, eller tänka på annat än den eller dem du är kär i. Me är en sida där du kan göra tester om nästan vad som hellst. Hur ska du veta om den där härliga känslan när hen ger dig en komplimang betyder att du är kär eller bara älskar bekräftelsen? Gör FRIDA:s test och få reda.


Kanske besvarar listan inte rakt av frågan Är hon kär i mig.

Men du kanske får en fingervisning. Generellt är det ingen skillnad på kär och förälskad - de betyder samma sak. En förälskelse brukar dock vara mer flyktig, medan kärlek håller livet ut. De vet vad du kommer att prata om på lunchrasten. Det enda du tycks prata om just nu är den person du är kär i. Du stalkar i princip alla i din hemliga kärleks omgivning.


Om du ser att din crush blivit taggad av någon eller gillat en bild på någon annan börjar du stalka dessa personer också. Att vara kär och älska någon är en fantastisk känsla. Men att bli kär funkar olika för alla. Medan någon faller lätt för en person behöver någon annan mer tid på sig.


Och ibland är det lätt att bli kär , men svårare att acceptera att så är fallet. Eller varför blir man INTE kär ? Enligt psykologin finns det en rad faktorer som är avgörande för att man ska falla hejdlöst för någon. Har du träffat någon speciell men undrar om känslorna är de rätta? Det här är knepigt, men det är definitivt ett bra sätt att få en man att bli kär i dig.


När du är kär i någon, vill du självklart vara med den personen och spendera mer tid med dem.

Men när du inte kan vara med den person du gillar, slutar du missa personen mycket mer. Det är väldigt individuellt och olika från person till person. Man kan till och med vara kär i flera personer samtidigt. Man måste inte ens ha träffat den man är kär i för att kunna känna att man är kär. Någon man som är kär på riktigt tittar och glittrar och håller sig i närheten och pratar och vet inte till sig av iver att uppvakta personen han är kär i. En annan man som är kär på riktigt håller sig avvaktande och försiktigt spejande och kanske gör något tafatt försök att närma sig och inleda ett samtal.


Ja, killar är ju faktiskt människor och är precis som alla andra. Vi beter oss lite konstigt när vi börjar bli kära , bara för att vara säker på att känslorna är ömsesidiga. Hur vet man att man är kär ? Ska det flyga runt fjärilar i magen?


Här listar vi alla galna känslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg