onsdag 14 juni 2017

Tips på bra böcker

Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! Tusentals e-böcker och ljudböcker. Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln!


Ibland kan det vara svårt att hitta nya bra böcker att läsa. Därför har vi tagit fram bra boktips som vi själva läst, men främst böcker som sålt bra och som fått bra recensioner.

Med dessa parametrar hoppas vi att du hittar en ny favoritbok bland våra boktips. Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips. Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner.


Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt, och ibland lite utmanade, sätt att läsa böcker. Här har vi samlat våra bästa tips på böcker som passar bra att läsa och diskutera kring i bokcirkeln. Ska du ut och resa något i sommar och vill ha tips på böcker att läsa på stranden?

Kanske ska du besöka någons landställe och vill ha något att läsa i hängmattan? Eller så kanske du tillbringar semestern på hemmaplan och vill helt enkelt bara ha något att göra. Letar du tips på läsning och böcker ? Skriver om böcker jag läst, vill läsa och om ljudböcker hos Nextory som jag själv använder. Här hittar du våra bästa tips på bra ljudböcker, särskilt utvalda av vår redaktion. Varje månad lyssnar vi på Allaljudbocker.


I över år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold. Tips på bra fantasy böcker ! Jag behöver en bra fantasy bok för min semster. Jag vill att den ska ha väldigt detaljerad action, antingen med svärd och eller magi, ju mer jag känner att jag är med i rörelserna desto bättre. En fascinerande och rolig bok om djur, deras bajs och alla andra sorters spår som de lämnar efter sig.


Läs på om ledtrådar, ge dig ut i skogen och bli en fullfjädrad naturdetektiv. Den här illustrerade boken med bajs, spybollar och spår är inget a. Skriven av författarna till böckerna om Christopher Silfverbielke och serien Tick Tack. Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra.

Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulture. Välj bland tusentals olika titlar i flera kategorier och börja lyssna direkt. Susanna Alakoski berättar om sin barndom på en hög konstnärlig nivå som hela tiden samverkar med berättelsen.


Filmen Svinalängorna är ett av få exempel där filmen är lika bra som boken. Noomi Rapace, Leena som vuxen och Tehilla Bla Leena som barn, har en sällsam närvaro. Tack för många bra tips , nu har jag fått många bra idéer om vad våra tjejer kan läsa framöver #128578; Ett tips tillbaka är böcker av Michael Morpurgo.


I våra barns skola har vi läskontrakt mellan elever och skolan, vilket innebär att de skall läsa högt för en vuxen minuter per dag, fyra dagar i veckan, från åk 1-åk 9. Det är den sortens text som lä. EDIT Om ni har tips på några bra fantasy ljudböcker så vore det uppskattat om ni skrev dom. Högläsningstips för barn från ca år och uppåt, riktade till pedagoger, föräldrar och andra intresserade.


En del av tipsen passar bra att föra etiska samtal kring i skolan eller hemma medan andra erbjuder en fin läsupplevelse. Vi rekommenderar att pedagoger först läser boken själva innan ni läser den högt för en grupp barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg