måndag 5 juni 2017

Psykoanalytiker utbildning

Utbildning till psykoanalytiker. Svenska psykoanalytiska föreningen bedriver utbildning till psykoanalytiker via sitt utbildnings-institut. Se länk nedan till medlemmar och kandidater.


Lockas du av psykologi och vill skaffa dig en spetskompetens inom området? Läs en psykoanalytikerutbildning ! Under din utbildning kommer du att få djupdyka i hur du kan ge dina framtida patienter en genomgående bearbetning av djupt liggande problem så att de verkligen kan göra en förändring i sitt liv.

Psykoanalytikerutbildningen omfattar fyra eller fem års seminarier och tre handledda analysfall. Den som utbildar sig till psykoanalytiker ska dessutom själv ha gått i psykoanalys. Speciella påbyggnadsutbildningar i psykoanalys med spädbarn respektive barn och ungdomar finns också. Nu kan du skicka in din ansökan.


UTBILDNING OCH ERFARENHET. Min grundutbildning är psykolog och jag är även utbildad psykoanalytisk psykoterapeut och legitimerad i bägge disciplinerna. Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytisk psykoterapi, konsultationer samt handledning. Skånska Psykoanalytiska Sällskapet är en ideell intresseförening för psykoanalytiker i Skåne.


Sällskapet arbetar för att främja intresset för psykoanalys i regionen genom föreläsningsverksamhet och studiegrupper.

Vi förmedlar kontakt med verksamma psykoanalytiker och kan ge upplysning om utbildning till psykoanalytiker. För utbildningen ansvarar ett utbildningsutskott som består av både danska och svenska lärare och undervisningen sker i Köpenhamn och Lund. Det finns även möjlighet att gå utbildning till psykoanalytiker i Stockholm vid Svenska Psykoanalytiska Föreningen. Examen kräver högskolepoäng under tre års studier på halvtid.


Studenten måste, för att vara behörig till psykoterapeutstudierna ha avlagt psykologexamen, läkarexamen med specialistkompetens i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri, socionomexamen eller annan motsvarande utbildning på minst 1högskolepoäng. Den teoretiska utbildningen omfattar ½ års seminarieundervisning. Göteborgs Psykoterapi Institut kan erbjuda dig psykoanalys av leg. Avancerade inställningar.


I psykoanalys gånger i veckan utforskar du tillsammans med din psykoanalytiker hur olika mönster präglat och kanske hindrar dig. Därför kan i princip vem som helst kalla sig för psykoanalytiker i Sverige, med eller utan någon psykoanalytisk utbildning. KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden.


Vi har program och fristående kurser på både hel- och halvfart samt på kvällstid. Du kan också vända dig till mig om du söker psykoterapi. Allt börjar när du hittar rätt utbildning. Låt letandet börja här. Jag är under utbildning till psykoanalytiker vid Svenska Psykoanalytiska Föreningen ( utbildningen till psykoanalytiker är en kvalificerad påbyggnadsutbildning, mer information finns här) och kan därför erbjuda möjlighet att påbörja en analys hos mig.


Dess institut bedriver utbildning av psykoanalytiker , såväl analys med vuxna som barn- och ungdomsanalys. Föreningen har en omfattande vetenskaplig verksamhet, en mottagning för förmedling av psykoanalytisk behandling samt bedriver på olika sätt information om psykoanalys, bl. De anlitas ofta som lärare och handledare på olika utbildningar och som konsulter och handledare inom organisationer, näringslivet och kulturlivet.

Hur bekostas psykoanalys? Psykoanalytisk Selskab varetager uddannelsen af psykoanalytikere i Danmark og Sydsverige i overensstemmelse med regler fastlagt af den Internationale Psykoanalytiske Association (IPA). Uddannelsen til psykoanalytiker omfatter mangeårig personlig analyse, teoretiske seminarer og analyser under supervision.


International Psychoanalytical Association, IPA, som sedan dess övervakar rättningen i de anslutna föreningarnas led.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg