tisdag 13 juni 2017

Behandling av asperger

En person som föds med denna sjukdom får spendera sitt liv med att lära sig leva med den. Aspergers syndrom går inte att bota. Vår dotter svarar inte när vi frågar henne något. Mindre isolerad av kostförändringar?


Familjeliv och föräldraskap.

Hur ska det gå för sonen när han blir vuxen? Jag orkar inte längre! ASD står för Autism Spectrum Disorder. Du kan också ha lättare än andra att fokusera på saker som intresserar dig. För att bedöma graden av de olika typerna av funktionshinder krävs dock ofta en mer ingående psykologisk utredning.


Sådana utredningar ska resultera i förslag till behandling , anpassning av miljön och andra åtgärder. Viktigt med behandling av fysiska eller psykiska besvär. Läkaren gör dessutom en bedömning av din fysiska och psykiska hälsa.

Många vuxna med autism har utöver funktionsnedsättningen andra besvär som exempelvis oro och ångest, depression eller sömnsvårigheter. Det är viktigt att du får behandling för dina besvär. Psykodynaimisk terapi anses ha begränsat värde för personer med autism.


Här kan du hitta en behandling i form av asperger hos någon av följande företag. Klicka på ortsnamnet för att filtrera listan till att gälla endast. Klicka här för att läsa mer om Autism och Autismspektrumtillstånd. Den svenska översättningen av DSM-är varken auktoriserad av American Psychiatric Association eller Socialstyrelsen.


Då diagnosen är allvarlig och får stora konsekvenser för den drabbade såväl som de anhöriga behövs stöd som en del av behandlingen. Under utredningen påvisades autistiska drag. Både utredare och läkare sa att när behandling för adhd startas. En asperger -utredning görs på en psykiatrisk mottagning och består i huvudsak av två delar – samtal och neuropsykiatrisk undersökning.


Dessutom har de normalt inte någon försening i den språkliga utvecklingen. Utredning av kunnig och erfaren personal är ett krav för diagnos. Avvikande funktion i cerebrala nätverk kan förklara bristande integrering av perception, motorik och kognition, vilket leder till annorlunda beteende och föreställningsvärld. Ingen behandling tar bort alla symtom, men tidigt stöd och psykoedukativa insatser är av värde.


ABILIFY är indicerat för behandling av schizofreni hos vuxna ABILIFY är indicerat för behandling av måttlig till svår manisk episod vid bipolär sjukdom och för profylaktisk behandling av återfall i nya maniska skov hos patienter som haft huvudsakligen maniska episoder och vars maniska episoder svarat på aripiprazolbehandling.

Strattera har för övrigt också formell indikation för behandling av ADHD hos vuxna. Däremot är personer med AS extra sårbara och psykiatriska symtom som ångest, depressioner och fobier kan därför förekomma. Det är inte helt klarlagt vad som orsakar AS men ärftliga faktorer ligger bakom i en stor del av fallen.


De du umgås med kanske väntar sig att du ska uppfatta saker på ett visst sätt, eller klara av vissa situationer för att du är i en viss ålder. Det kan vara svårt för dem att förstå varför någon som har asperger reagerar på ett annat sätt. Behandlingen bör pågå i veckor (helst 12), först då är det mindre sannolikt att ytterligare behandlingseffekt kommer att uppnås. Vid OCD kan således behandlingssvaret dröja, men vanligen behöver man inte förskriva högre doser än vid vanlig depressionsbehandling.


Om utebliven effekt och avsaknad av biverkningar, höj dosen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg