tisdag 6 juni 2017

Kognitiv samtalsterapi

Ladda ned vår app och träffa en psykolog idag. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?


Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. Kognitiv samtalsterapi och transaktionsanalys - Vad är det? Den kognitiva terapin bygger på Aron Becks psykoanalys om hur vi ser på oss själva och vår omgivning. Sambandet mellan våra tankar, känslor och beteendet och hur de påverkar oss. Oron eller rädslan kan vara riktad mot olika saker, som exempelvis folksamlingar, att göra bort sig eller rädsla för att vara instängd.


Det närmaste ligger 1meter bort, Slottsbacken P-hus. En möjlighet till att få stöd och hjälp är att gå i terapi. KBT är en samtalsterapi som är aktiv, strukturerad och målinriktad med i regel korta behandlingstider.


Vi arbetar mindre med det förflutna och har mer fokus i nuet.

Mindfulness eller medveten närvaro är en viktig del av terapin. Han observerade att patienternas problem ofta grundades i olika felaktiga antaganden om sig själva, om andra och om omvärlden. Beck utformade en terapiform för att direkt kunna förändra dessa tankar genom s. Här nedan kan ni fördjupa er inom de arbetsområden som jag erbjuder inom samtalsterapi.


Det är inte alltid så lätt att veta exakt varför man mår dåligt. Att hamna i en svacka, att känna sig låg eller nere, är en naturlig del av livet - men du kan behöva hjälp med att gå vidare och med kognitiv beteendeterapi kan du få hjälp med att hitta en väg. Den har idag två huvudinriktningar, den ”konstruktivistiska” och den ”interpersonella”. Därtill har många idéer tagits från den kognitiva metoden och införlivats i en rad andra behandlingsmodeller, till exempel kognitiv beteendeterapi. Livet innebär för oss alla någon gång förändringar, förluster och svårigheter som berör oss på ett djupare plan.


I behandlingen kartlägger vi hur dina tankar, känslor och beteenden samspelar. Du får hjälp att förändra dina tanke- och beteendemönster i syfte att bland annat kunna hantera känslomässiga problem bättre. KBT Samtalsterapi i Stockholm. Sagt om mina samtal: Pernilla, för mig har det betytt allt att vägledas hos dig. Psykoterapi är en vetenskap vilket innebär att den bygger på dokumenterad forskning och beprövad erfarenhet.


Det finns många varianter på samtalsterapi men det är bara psykoterapeuter som har en legitimation. Samtalsmottagningen är en privat psykoterapimottagning i centrala Umeå som bland annat arbetar med stress, utmattning, ångest och oro, depression, fobier och relationsproblem. Mottagningen erbjuder individuell psykoterapi och parsamtal samt handledning.


Behandlingen sker med kognitiv beteende terapi (KBT). I psykoterapi och samtalsterapi undersöker vi tillsammans hur problem eller svårigheter sammanhänger med den aktuella livssituationen eller med tidigare upplevelser och händelser i livet.

Psykoterapin syftar till att man ska nå ökad medvetenhet och kunskap om inre konflikter, attityder och känslor som hämmar och begränsar. Numera innefattar KBT även andra behandlingsmetoder, och får närmast betraktas som ett paraplybegrepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg