måndag 19 juni 2017

Göra i prag flashback

Allt du vill veta om Prag. Vi förhandlar så att du slipper. De flesta ungdomar som åker hit gör det för nattlivet, som är en av Europas allra bästa. Här är tips till en av världens vackraste städer.


Att priserna bara är två tredjedelar mot i Sverige är förstås en extra bonus.

Har även ett fantastiskt kök. Adress: Jungmannovo namesti 16. Gör superklipp i vintageshopen. Men det gäller att leta på rätt ställen.


Tjeckiens huvudstad är smyckad med ståtliga kyrkor, vackra broar och historiska byggnader. Hela gamla stan är erkänd som kulturminne av UNESCO. Här kommer tips på saker att göra i Prag.

Det finns många olika nattklubbar att välja mellan och pragborna själva gör allt de kan för att själva skapa en härlig stämning. De vet nämligen hur man festar ordentligt. Dels finns det en hel uppsjö av museum som passar alla åldrar, men det finns också shopping och annat kul att hitta på. Besök det vackra biblioteket Strahov. Utöver de många sevärdheterna i den storslagna historiska stadskärnan finns en uppsjö av aktiviteter för alla smaker.


Prag har sevärdheter i överflöd. Läs guiden nedan om du vill veta mer om några av våra roligaste och mest intressanta saker att göra i Prag. På Polska Rivieran finner du många sevärdheter så som vacker natur, spa, arkitektur, strand och bad. I denna miniguide delar jag med mig utav mina bästa tips på saker att göra i Sopot och Gdansk. Under mitt besök gjorde jag även en liten video som du kan se ovan.


En totalt turistisk sak att göra är ju förstås att stå under det astronomiska uret på utsidan av Prags rådhus och invänta hel timme. Om du gillar vackra vyer, god mat och alla former av kultur kommer du att älska Prag. Många städer i det forna kommunistiska Öst-Europa har blommat upp sedan Berlinmurens fall, men få kan i dag mäta sig med det välmående och glimrande Prag. I den gyllene staden på kullarna runt Moldaufloden trängs byggnader från olika tidsepoker: gotik, rokoko, renässans och jugend. Prags sagolika atmosfär gör staden till ett idealiskt mål för dem som vill göra djupdykningar i kultur.


Du kan ägna en hel dag åt att utforska slottet och sedan fylla på energi på en klassisk tjeckisk taverna.

Promenera på torget i den gamla staden innan du beger tid till stadshuset och beundrar den astronomiska klockan. Bo i hyresrätt sämsta du kan göra ? Femstjärniga aktiviteter i Prag! Boka populära rundturer på Viator. Snabb och enkel köpprocess. Här har vi samlat våra bästa tips för en weekend i Prag.


Låt dig inspireras av allt som finns att se och göra i Prag. Vi tipsar om några av Prags mest intressanta sevärdheter och om vilka restauranger och caféer som är värda att besöka. Att besöka Palais Savarin rekommenderas även om du inte spela eftersom inredningen är helt enkelt fantastiskt.


Nu skall jag snart följa med några ett par dagar neråt Europa den här veckan. Blir något av en shoppingtripp, men jag tar gärna emot tips om ställen man bör. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Tjeckien.


Biljetter till musikaler, fotboll, opera, sevärdheter och mycket mer i Europas storstäder samt USA. Köp biljetter online hos Box Office.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg