fredag 9 juni 2017

Hur länge ska man vänta med graviditetstest

Se foton på gamla klasskamrater! Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan. För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar.


Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e.

Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ”När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Man kan om man kissar på stickorna råka kissa på testområdet och på så sätt råka skölja bort kemikalierna som utför testet. Testet blir då i bästa fall utan några sträck alls.


Staven som också är ett gravtest har däremot ett skyddande hölje och är gjord för att man ska kunna kissa på den direkt. I instruktionsbladet står det hur du ska tolka ditt resultat och vad du kan göra härnäst. Hur länge ska jag invänta resultatet?


Alla graviditetstester från Clearblue har en väntetid på minuter eller kortare. För visst vill man vänta lite längre så att svaret blir tydligt…men visst kryper det i fingrarna samtidigt?

Anledningen till varför man bör avvakta med att testa tills mensen uteblir (helst lite till) är för att kroppen ska få en ärlig chans att producera tillräckligt med graviditetsthormon, hCG, för att ge utslag på et graviditetstest. I den här artikeln kommer vi att svara på dessa och flera andra frågor om vad du ska göra när du tror att du kanske har blivit gravid. För att texten ska bli lättare att förstå skriver vi den i form av frågor och svar. Hur vet jag om jag är gravid?


Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen. Nu hoppas jag att jag är med barn men hur länge bör jag vänta innan jag gör ett graviditetstest. För att få rätt resultat ska man testa helst några dagar efter BIM, men om du vill testa tidigare så vänta iaf tills dagarna innan du ska få din mens.


Tänk då på att du kan vara gravid även fast testet visar negativt. Så det är ganska meningslöst att testa innan BIM egentligen. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Läs vidare så får du svaret: Hur fungerar ett graviditetstest ? När ägget har fästs vid livmoderslemhinnan produceras ett hormon som kallas för hCG.


Testlagret Graviditetstest ger utslag på ett hormon som din kropp producerar under graviditeten. Koncentrationen av graviditetshormonet ökar i takt med att din graviditet utvecklas. Hur tidigt kan jag testa för att se om jag är gravid?

Du bör testa första dagen av utebliven mens. När ska man berätta om graviditeten och hur berättar man att man är gravid? Har ni precis fått reda på att ni är gravida och ska ha barn så vill ni säkert berätta om graviditeten för hela världen. Kanske bör ni vänta lite med att berätta om graviditeten och det väntade barnet med tanke på risken för tidigt missfall. Du vill vänta på att din kropp bygger upp tillräckligt med hCG i din urin för att visa ett positivt graviditetstest.


Ditt hCG-hormon kommer att fördubblas nästan var 48: e timme, så om du är gravid kanske väntar timmar kan vara perfekt. Vissa mycket känsliga kan upptäcka hCG några dagar innan mensen, en mindre känsliga test kan inte vara korrekt förrän några dagar efter mensen är sen. Det är så klart något man kan diskutera.


Jag är allt ifrån 5v-8v Jag hade önskat jag var i v. Kan ju knappt vänta längre ! Sålänge allt är bra med knytet så kan jag vänta länge. Funderar på att boka VUL på privat MVC för att höra hjärtljud. Läs originalinlägget här: Välj region för att få mer information från se Genom att mäta hur mycket av hormonet det finns i urinen kan ett test ge snabbt svar om graviditet.


Barnmorskan förklarar de tidiga tecknen på att du är gravid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg