måndag 14 december 2015

Skillsmässa online

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Planera begravningen hemifrån. Varför slösa pengar på dyra advokater om det blir aktuellt med en skilsmässa ? Vi beställer ”personbevis för skilsmässa ” åt er via Skatteverket. Handlingarna måste skrivas under av er båda.


Ni skickar in er skilsmässoansökan tillsammans med personbevisen för skilsmässa till tingsrätten. Ni kommer inte att skiljas förrän ni postat er ansökan till tingsrätten. Gemensam ansökan om skilsmässa (e-tjänst) Blankett. Vilka bör välja Utlandsspaketet? Utlandspaketet är till för de fall där en eller båda parter bor utomlands eller har bott i Sverige i mindre än månader.


På Juridiska Dokument finns ett komplett paket för skilsmässa som ni kan ladda ner direkt! De hanterar cirka av alla skilsmässor i Sverige och är det mest populära alternativet. Fyll i dina uppgifter på deras hemsida så ordnar de med din skilsmässa direkt.


Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Det gör du genom att besöka närmaste servicekontor och be om att få skilsmässan registrerad. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom.


Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig. I en tid då det mesta går att göra online , kan det kännas märkligt att just processen kring att ansöka om skilsmässa ska vara så komplex. Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning.


Det finns nämligen möjlighet att kräva bodelning i flera år efter en skilsmässa. Att ansöka om skilsmässa kräver att man sätter sig in i det administrativa och juridiska kring en skilsmässa. Detta är kan vara både tidskrävande och i vissa fall komplicerat. Det är vanligt att ta hjälp av en advokat, men ofta räcker det med bara lite hjälp. Ett billigt och smidigt alternativ är att göra ansökan online.


Skillsmässa online

Barn som någon av er har ensam vårdnad om ska ej inkluderas här. Har ni bott isär i mer än två år? När skilsmässan är färdig är det dags att göra en bodelning Fördelning av makars giftorättsgods. Bodelning mellan makar kan göras med anledning av skilsmässa , dödsfall eller under äktenskapet.


Då är huvudregeln att alla tillgångar och skulder tas upp och att en likadelning görs mellan er. Bodelning kan göras vid en skilsmässa , när ett samboförhållande upphör, när man fortfarande är gift eller när någon i paret dör. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad.


Skillsmässa online

En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade. Som föräldrar är det viktigt att försöka samarbeta kring barnen och ge dem stöd. Skilsmässa eller separation när man har barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg