tisdag 20 oktober 2015

Psykodrama terapi

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


I detta fall kan psykodrama vara ett alternativ, för inom denna form av terapi så förekommer även kroppen, andningen, rösten, rollspel och parövningar.

För att en person ska få insikt i sitt liv och förstå sig själv bättre så använder man sig inom psykodrama spontan dramatisering, rollspel och dramatiska självpresentationer. På 50-talet fick de psykodramatiska metoderna en bred spridning bland olika yrkesgrupper inom terapi och pedagogik. Psykodrama – en aktiv, rolig form av gruppterapi. Deltagarna får med hjälp av terapeuterna och gruppen spela upp, kartlägga och bearbeta problematiska situationer i livet.


För dig som har utbildning i psykodrama och vill fräscha upp dina kunskaper och träna på att leda och regissera. Kroppen, andningen, parövningar, rösten och rollspel kan förekomma. Att gå i terapi eller annan psykologisk behandling kan vara ett sätt att bli medveten om sitt invanda beteende och lära sig att hitta andra sätt att hantera sina tankar och känslor på.


Det kan bidra till att du förändrar ett beteende som du inte mår bra av.

Det kan också hjälpa dig att få distans till destruktiva tankemönster. En annan form av psykoterapi är kognitiv beteendeterapi, vilket också kan förkortas för KBT. Detta är ett samlingsbegrepp för olika typer av psykoterapier där utgångspunkten är i den kognitiva psykologin och inlärningspsykologi. En form av psykoterapi som liknar KBT på vissa sätt är KP, som står för kognitiv terapi.


Det finns många anledningar till att man söker terapi , t ex nedstämdhet, låg självkänsla, depression, ångest. Min erfarenhet av att arbeta med alla typer av livsproblem är lång. Jag anpassar terapin till vars och ens behov och möjlighet. Läs mer om företag i olika branscher. Deras verksamheter innefattar en mängd olika produkter och tjänster.


Metoden er effektiv til at skabe overblik over eller afklaring på væsentlige punkter i livet. Dine relationer til andre mennesker. Bestämmer man sig sedan för att vara med i gruppen, kan man anmäla sig.


Gruppen är öppen för alla intresserade över år med en max storlek på personer. Teknikerna hjälper till att konkretisera och fördjupa förståelse för vad som händer inuti och mellan oss människor. Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter (SAG) är en yrkesförening för gestaltterapeuter i Sverige, med syfte att främja en relationell psykoterapi på.


Alla Terapeuter I Hälsans Hus erbjuder vi en unik sammansättning av läkare, samtals- och kroppsterapeuter med en helhetssyn på fysisk, mental och andlig hälsa.

Jag har gått i terapi hos Tiina och kan säga att hon räddade mitt liv, jag hade helt tappat bort mig själv och var osäker på vem jag var i alla situationer och relationer jag vqr i! Tiina hjälpte mig att sortera alla tankar, ta ett steg tillbaka och reflektera på ett sundare sätt, hon hjälpte mig att inte vara räd att ta beslut som skulle vara bra för mig på lång sikt. Olika metoder för kommunikation, återupplevelser, tolkningar och bearbetningar används, främst analytisk kroppspsykoterapi (bioenergetik med dess fokus på affekter) och psykodrama men även annan konstnärlig metodik används vid vissa tillfällen. Arbetet innebär för den som deltar en genomgripande psykoterapi. Utbildningen uppfyller kraven som grundutbildning för den som vill fortsätta inom den legitimations- grundande utbildningen i psyko- terapi (tidigare Steg-2).


Kate arbetar inom privatpraktik med enskilda terapi , parterapi, gruppsykoterapi, psykodrama (enskilt och i grupp) handledning och utbildning. Formellt är Kate arbetsterapeut, leg. Psykoterapeut (gruppanalys), psykodramaregissör (TEP) och lärare och handledare i psykoterapi och psykiatriskt behandlingsarbete. Vår utgångspunkt är din unika identitet. Samverkan mellan tanke, känsla, kropp och själ gör varje människa till en egen helhet.


Vi möter dig precis så, exakt där du är. Det är därför vi har sådan bred för att kunna anpassa terapin efter dig. Kommer ni två kostar det lite mer. Jag rekommenderar alltid att träffa några olika terapeuter innan man bestämmer sig.


För den som är nyfiken erbjuder jag en minuters gratis introduktions-session.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg