fredag 9 oktober 2015

Besvärliga barn

Kalifornien och befaras bli besvärlig på grund av torkan. Enligt uppgifter till tidningen finns det en grupp elever som varit besvärlig för skolan att hantera. Det är naturligtvis en besvärlig situation för kristdemokraten Maria Larsson. Besvärliga och alldeles underbara – Barn och hundar!


Att vara hundägare är absolut inte svårare än att vara förälder. Det kryllar av föräldrar därute där alla är världens bästa föräldrar.

Efter några år kom den till användning, både för mig och andra förtvivlade föräldrar. Den handlade om barn som ansågs vara besvärliga - men med en logisk förklaring kom fram till varför det blivit så. Det berodde självklart inte på barnen utan på omgivningens orimliga krav på dem. Förmodligen finns det olika anledningar till att människor kommer med sådana kommentarer.


JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may. Hur reagerar du när en okänd förälder säger till ditt barn om det har gjort något dumt?


Jag tycker det är bra - barn är ett kollektivt ansvar. Minstingen åker till mormor på måndag (hon kommer ner och hämtar honom).

Han stannar till jul och då byter han och storebror. Det blir ett par veckor med bara ett barn hemma – det är en enorm skillnad. Att få slippa det ständiga bråket och att de retas med varandra.


Det är så skönt, ett tag, sen vill man ha båda hemma igen. Att små barn biter sig själva eller andra är vanligt. Ofta beror det på att barnet ännu inte har lärt sig att uttrycka sig i or och bitandet blir ett sätt att ta kontakt och visa känslor.


Små barn biter inte för att vara elaka eller besvärliga. De har ofta nära till känslor och kan vara impulsiva. Och det är oftare som dessa föräldrar har barn med NPF än till exempel de väldigt sociala föräldrarna, eller de viktiga, eller de som är bra på att få sin vilja igenom.


För att vissa av de drag som gör att andra kan uppfatta en som ” besvärlig ” går helt enkelt går i arv, även om de kan visa sig på andra sätt hos barnet. Den dåliga stämningen spiller över även på de barn som försöker arbeta. Föräldrarna till de välanpassade barnen börjar ofta efter en tid kräva, med all rätt, att deras barn ska få möjlighet att arbeta i lugn och ro. Ofta är det här problem som återkommer år från år i högre eller lägre grad.


Oggy och kackerlackorna. Arenan är Finlands största tjänst för webb-tv och -radio. Dessa orsaker kan vara en förklaring – men duger aldrig någonsin som ursäkt. Om barnet inte får i sig vätska.


Barnet ska få i sig vätska så att det kissar åtminstone nästan normalt och är någorlunda piggt. På barnakuten kan man dels försöka med lokalbedövande gel i munnen (ganska meckigt, och viktigt att dosera rätt).

Jag (det besvärliga barnet ) blev sårad och kände mig inte bra nog i deras ögon. Ibland var det bra, och jag fik också göra en hel del saker själv och det gav mig en del frizoner. Men att det inte var någon som verkligen försökte förstå mig, eller visade att de tyckte om mig oavsett hur jag var gjorde ont. Snarare hoppas jag att något i boken kan få dig att se på situationer ur en lite annan synvinkel.


Så att du, med dina fel och brister, tillgångar och talanger och med kärleken till ditt barn som motor, aldrig slutar att reflektera över och utvecklas i ditt föräldraskap. Ny bok från Psykologiguiden av författare psykolog Jenny Klefbom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg