fredag 9 oktober 2015

Ansökan om pension blankett

Ansökan om pension blankett

När du lämnat in din ansökan om allmän pension och din ansökan är komplett får du ett beslut från oss runt den 20:e i månaden före första utbetalningsmånaden. Tänk på att vi måste ha in din ansökan minst tre månader innan du vill ha din första utbetalning. Ansöka om allmän pension. Den allmänna pensionen måste du ansöka om hos Pensionsmyndigheten.


Sök senast tre månader innan du vill ha pengarna utbetalda. Om du har kryssat i någon av ”utlandsrutorna” under punkt på första sidan, (eller webbansökan, som gäller nu när blankett bara ska användas i undantagsfall) måste du specificera här på andra sidan. Här hittar du alla Socialstyrelsens blanketter för ansökan om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter.


Beställa broschyrer Du kan beställa broschyrer som gäller efterlevandeskydd genom att logga in och beställa via KPA Direkt. Här kan du hämta blanketterna Arbetsgivarintyg, Dödsfallsanmälan och Tjänstgöringsbesked. Om du har arbetat medan du har fått ålderspension, kan du ansöka om den nya arbetspensionen du tjänat in när du fyller år.


Gör då en ny ansökan om ålderspension, så får du också den nya pensionen. De flesta FPA-förmånerna kan också sökas via e-tjänsten. Vi har ersatt pappersblanketterna för utbetalning av din pension med en praktisk e-tjänst på Dina sidor där du kan: Räkna på din pension.


Välja när och hur länge din pension ska betalas ut. Den som har vilande sjukersättning och slutar att arbeta eller studera måste skriftligt begära om att få tillbaka ersättningen. Du kan fråga efter pensionsmyndigheternas kontaktuppgifter hos Pensionsskyddscentralen. Har ni skyddad identitet skall ni inte använda denna blankett.


Sök upp rätt blankett på majblomman. Ange det datum då du vill att försäkringen ska börja betalas ut. Om din arbetspensionsanstalt inte har en e-tjänst för ansökningar , kan du göra ansökan på en pappersblankett eller en blankett som du fyller i på nätet och skriver ut.


Det går att ansöka om pension elektroniskt. HP148) Information och faktablad. Skriv sedan ut blanketten och skriv under den för hand. Blanketter Anmälan och ansökningsblanketter. Därefter postar du den till adressen som står på blanketten.


För att kunna öppna en pdf krävs Adobe Reader. Ladda ner Adobe Reader här. Fyll i och skicka in direkt med e-legitimation.


Du kan också i sista steget välja att skriva ut ansökan , skriva under och skicka in med post. Fylls i av dig som väl känner till den avlidnas förhållanden. Om du får sjukersättning och bor i Sverige kan du ha rätt till bostadstillägg.


Ansökan om pension blankett

Du kan få bostadstillägg från samma månad som du får sjukersättning, om du ansöker senast månaden efter att Försäkringskassan har fattat beslut om din sjukersättning. Du hittar ansökan och kan läsa mer om bostadstillägg på forsakringskassan. Om delpension beviljas kan den påbörjas snarast förutsatt att det fungerar för verksamheten, dock senast sex månader efter det att beslut om delpension fattats. HR-direktören fattar beslut om delpension ska beviljas eller inte. Om ingen ansökan kommer in betalas den istället ut från års ålder.


Vi vill ha din ansökan senast tre månader innan du vill ha din första utbetalning. De uppgifter du lämnar registreras i Stockholms stads socialregister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg