torsdag 29 oktober 2015

Hjälp med tandläkarkostnader

Det är inte alla tandvårdsmottagningar som erbjuder en avbetalningsplan. En del tandläkare kan också hjälpa till med att ordna någon form av lån. En som har haft stor nytta av det här tandvårdsstödet är Biljana Ilic.


Personen är uppvuxen i ett annat land med extrem fattigdom och detta är ett men av den miljön. Bor i Sverige sen några år men har aldrig sökt hjälp eftersom denne vet att den inte kommer kunna betala för det. Man har ju hört vad det kan kosta att fixa en tan tänk då en hel mun. Hur går jag till väga för att få hjälp med operation för att ta bort dåliga och skadade tänder gjorde en operation de tog bort en del tänder men inte alla som bör tas bort för jag har bara ett fåtal tänder kvar här inga tänder som jag kan tugga med. Vill gärna få en brygga och tänder lider och skäms för att jag inte har.


Kan man få hjälp med tandläkarkostnader ? Stiftelsen samarbetar med City Dental och stödjer i första hand ensamma kvinnor med hemmavarande barn som är skötsamma och ur arbetsklassen med hemortsrätt i Stockholm. Bidrag ges om det uppkommer betydande kostnader utan att samhället (Försäkringskassan) kompenserar fullt ut, t. Om du får komplikationer från hål i tänderna och tandköttssjukdomar kan det leda till att måste betala allt från fyllningar eller kronor till mer kostsamma och komplicerade ingrepp såsom rotfyllningar eller oral kirurgi för att dra ut skadade tänder och ersätta dessa med tandimplantat. Till exempel kan du få hjälp att ansöka om ett lån eller dela upp kostnaden för att slippa betala allt på en gång.


För dem som inte blir hjälpta av vare sig lån, avbetalningsplaner eller mindre dyra behandlingsalternativ kan ibland en kontakt med socialtjänsten i hemkommunen vara en lösning. I setet medföljer verktyg som du behöver för att hålla dina tänder friska. Med hjälp av dessa proffsiga tandläkarinstrument håller du ordning på din munhygien. Genom att hålla tandsten och plack borta kan du slippa dyra tandläkarkostnader och spara tusenlappar.


Särskilt är det sköra äldre som bor kvar hemma med hemtjänst som blir utan de tandvårdsbidrag de har rätt till. LÄS OCKSÅ: Anna Bäsen: Alla äldre borde ha råd med mat! Bertil Koch, pensionerad tandvårddirektör som utrett tandvårdsstödet flera gånger, håller med om att dagens system är enormt komplicerat.


Hjälp med tandläkarkostnader

Svensk Tandvårdsförsäkring erbjuder tandvårdsförsäkring med flera olika alternativ för försäkring av oförutsedda tandläkarkostnader och behandlingar. Vi har valt att distribuera våra produkter genom företag, föreningar och organisationer, men du kan också beställa försäkring för dig och dina familjemedlemmar här på denna webbplats. Här kan du ta hjälp av mellanrumstandborstar som gör det lättare att komma åt.


Muntorrhet är ett vanligt problem som ökar risken för hål i tänderna, karies, och inflammationer i munnen. Sockerfria saliversättande eller salivstimulerande medel kan hjälpa , det hittar du vanligtvis på Apoteket. I detta set medföljer alla verktyg du behöver för att bibehålla dina friska tänder. Ibland uppstår kostnader som man inte har räknat med ! Tandläkarkostnader kan vara en sådan. Därför har vi förhandlat fram ett bra avtal för våra patienter som ger de möjligheten att delbetala sina kostnader hos oss.


Hjälp med tandläkarkostnader

Vi gör en förhandsbedömning online, och sedan är det klart. Syftet med tjänsten är att hjälpa patienter att få koll på sina kostnader. Det råder fri prissättning för tandläkare, men kunskapen om detta är inte så spridd hos allmänheten, säger Anneli Lindström, analytiker på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV.


Om ni inte kan komma överens kan du gå vidare med dina klagomål: För folktandvården, vänd dig till ditt landstings patientnämnd (kan även kallas förtroendenämnd). En man från Kronoberg får ersättning efter att ha skadat framtänderna när en polis med hjälp av armgrepp lade ned honom på golvet i arrestintaget i polishuset i Växjö. Mannen var berusad när polisen grep honom i Växjö en sen lördagkväll. Väl i arresten kände sig polismannen nödgad att lägga mannen ner med hjälp av ett armgrepp.


Hjälp med tandläkarkostnader

Prata med vårdpersonalen när du gör din hälsoundersökning. Du kan få hjälp och stöd från sjukvården där du bor. Om du är orolig för att ditt barn mår dåligt kan du prata med personalen på barnavårdscentralen eller på barnets skola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg