torsdag 29 oktober 2015

Att göra på zanzibar

Missa inte chansen, boka nu! Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. Zanzibar – Afrikas paradisö. Det är en plats som passar såväl dig som vill spendera mycket som dig med lite tajtare ekonomi.


Vare sig du längtar efter lata dagar i solen, kulturäventyr eller andra spännande saker så finns här något för dig. En av de första Z-guiderna på svenska. Gå vilse i Stone Town Den världsarvsskyddade stenstaden är ett virrvarr av vitkalkade fasader och snidade, tunga dörrar. De flesta turister åker hit för att njuta av lugnet, värmen, de kritvita stränderna och det turkosa och kristallklara vattnet.


Men sen vill man ju uppleva och göra utflykter också. Himla gott och billigt. Håll dig uppmärksam på ficktjuvar och ha ägodelar nära kroppen. Ett bra tips är att klä sig något konservativt för att inte sticka ut i folkmassor.


Men om rastlösheten sätter in finns det massor att göra. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil. Här kommer några förslag: Stone. Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden. Ofta kan du kombinera flera aktiviteter under en och samma utflykt.


På vägen tillbaka till ditt hotell kan du besöka Jozani-skogen eller börja besöket till Stonetown. Hissa segel och testa det gamla swahilisättet att färdas på vattnet, med eller utan fiskespö och snorkel i bagaget. Prisnivåerna ligger en bra bit under svensk standar någonstans mellan och procent lägre. Stadens gränder vimlar av små butiker i form av vad som bäst kan liknas vid ett hål i en vägg.


Indcen Resor, Jambo Tours, Kenzan Tours, Rosa Bussarna och Äventyrsresor är några arrangörer som har paketresor. Bästa tiden: Året runt utom under regnperioden från april-maj. Värmen kan ibland göra att du får små röda kliande utslag, framför allt i armhålor och i ljumskar.


Besvären beror ofta på att svettkörtlarna täppts till eller att svamp som finns naturligt på huden växt till. Klä dig luftigt och undvik jeans. Använd en hydrokortisonkräm i armhålorna om du ändå får besvär.


Att göra på zanzibar

Bläddra och boka rekommenderade saker att göra och. Du hämtas på hotellet i god tid före avresan och körs tillbaka till flygplatsen. Om du reser från ett annat afrikanskt lan även om det bara är transit, så kommer de kräva att du är skyddad mot gula febern.


Om inte så kommer de att vaccinera dig på plats och om en måste välja så känns det en aning tryggare att göra det hemma i Sverige. Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Tanzania. I parken finns det härliga apor, mangroveträsk och gröna träd. Vill du inte bara leva strandliv finns mycket att se och göra på andra delar av ön. Stranden är lugn och fridfull.


Att göra på zanzibar

Vi möts av vit san palmer, hängmattor, turkost vatten… precis som man har sett på vykortsbilder. Byborna är genuint vänliga, välkomnande människor. När du ska göra det viktiga valet av safariarrangör för din safariresa till Tanzania, välj oss. Dåliga vägar gör att det ändå tar sin lilla tid att förflytta sig.


I princip hela kusten består av oändliga vita sandstränder, omgivna av samma turkosblåa hav. Ett högst påtagligt vardagsliv finner du också inne i Stone Town som är huvudorten på ön. Tidig avresa till Selous Game Reserve. Ta bara med det allra nödvändigaste för er safaritur, resten kan ni lämna på resorten.


Att göra på zanzibar

Ni kommer idag att göra en vacker flygning i ett mindre flygplan till landningsbanan i Selous Game Reserve. Detta är en enormt stor och okänd park och är Afrikas största.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg