tisdag 14 juli 2015

Parterapi bok

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Det är den första boken som presenterar metoden IBCT (Integrative Behavior Couple Therapy) på svenska. Den vänder sig till KBT-behandlare som vill börja arbeta med par och till behandlare som redan arbetar med parterapi och vill öka sin kunskap om hur man kan göra det ur ett inlärningsteoretiskt perspektiv.


Bra böcker om parterapi och parrelationer. Det finns ett antal bra böcker om parrelationer, samtalsterapeuter och parterapi.

De bästa böckerna som är riktigt läsvärda för par som vill reflektera över, diskutera om eller komma närmare varandra i sitt förhållande är. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Skickas inom 2-vardagar. Lindis Courtney Jaatun på Bokus.


I den boken finns övningar och frågeformulär som man kan göra själv (tanken är ju att man ska gå igenom dem med sin psykolog sen), och det är sådana övningar, fast med fokus på parförhållandet, som jag är ute efter. Det är alltså ingen hobbypsykolog- bok a´la Mia Törnblom jag är ute efter. Jag lever i en lycklig relation och ser ingen anledning till att gå i parterapi.

Vi har däremot läst denna bok och gjort övningarna. Köp två ex och läs ett kapitel i taget och prata om det sen. Det bästa är att komma fram till att vi gör ”rätt” och kan fortsätta vara lyckliga! Allt detta behandlar han i boken ”Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation”.


En bok som ofta används i parterapi , inte minst av samtalsterapeuter i Stockholm. Jag tänkte försöka mig på en kortsammanfattning av av hans bok som är en bästsäljare världen över. Jag börjar med hans tre första” regler”. Parterapi hjälper många gånger även individuellt, men om relationen är på upphällning på grund av att den ene mår dåligt av sådant som den andre inte kan styra över eller har varit delaktig i, så kan jag rekommendera att han eller hon först lossar på de knutarna.


Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Alla förhållanden kan inte räddas av parterapi och det finns många saker som ni kan börja med innan ni går till en parterapeut eller samtalsterapeut. Ni kan börja med att prata med varandra och vad ni upplever som problem och som stöd i detta kan ni läsa någon av alla bra böcker som finns om parterapi , familjeterapi och samtalsterapi. Sue Johnsson är grundare av emotionell fokuserad parterapi. Resumén är lång och hon är erkänd inom forskningsvärlden.


Boken är upplagd som en blandning av faktabok och självhjälp med övningar. Böckerna bygger på hur vi beskriver par och de problem som folk kommer med. De allra flesta par delar ungefär samma typer av problem och erfarenheter.

Men vi vill få folk att börja tänka själva, inte ge färdiga lösningar. Därför är det ingen gör-så-här-lista utan snarare en självhjälpsbok. Hur hanterade paren i boken. En gång i tiden kanske den viktigast boken för dig som ville lära sig arbeta med parterapi utifrån EFT. Boken , som heter Närmare varandra, är tänkt att läsas under nio veckor, ett kapitel per vecka med tillhörande övningar.


Innehållet bygger på KBT-metoden Integrative Behavioral Couple Therapy (IBCT) med inslag av Acceptance and Commitment Therapy (ACT), och har prövats i två studier av parterapi på nätet. Vill du vinna ett eget exemplar? Par i beteendeterapi är den första boken som presenterar metoden IBCT (Integrative behavioural couple therapy) på svenska. Boken kommer med sina 2sidor säkerligen att hjälpa många, men långt ifrån alla. Men detta är ingen mirakelkur!


Boken är förhoppningsvis även användbar för dig som arbetar med vård av människor, och den innehåller både förklaringsmodeller och arbetsformulär som kan användas i den egna verksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg