onsdag 15 juli 2015

Kondensskydd tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Kalla tak på bostadshus.


Välventilerade byggnader för djurhållning. För mer information om produkten se bifogat datablad.

Kondensskydd vid trapetsprofilerad plåt. I byggnader eller utrymmen där det finns risk att vatten kan fällas ut på plåtens undersida kan åtgärder behöva vidtas för att förhindra droppbildning. Av det skälet kan det också finnas skäl att använda ett vattenavledande underlagstak under en trapetsprofilerad plåt. Följderna av kondensbildning kan skapa stora skador på utrustning och material som finns i din byggnad. Tpkondensskyddad takplåt.


En plåt utan kondensduk brukar vatten droppa eller rinna ned från plåten och kan orsaka fuktskador. De flesta typer av tak och väggar kan behandlas. Hård vind kan ge upphov till undertryck på taket till en byggna varvid en skillnad i lufttryck inomhus-utomhus uppkommer.


De fuktmängder som tränger upp i en takkonstruktion kan vara betydligt större än de mängder fukt som transporteras bort med luftningen av vindsutrymmet. Använd gärna vårt kalkylprogram för att räkna ut exakt vilken mängd plåtar, beslag och fästmaterial du behöver till just ditt tak. Välj en butik för aktuellt pris och lagersaldo.


Skriv in ditt postnummer så hittar vi automatiskt din närmsta butik. Eller välj själv butik i listan. Nu när det blev kallt och frost på taket ser jag att det rinner kondensvatten på sticktaket, vattnet kommer fram i takfoten Förut så sattes oljehärdad masonit och sedan plåt på gamla tak.


Hur kommer taket att klara sig?

För att minska risken för korrosionsskador på tak som inte är isolerade till exempel lagerbyggnader kan ett tak med antikondensfilt eller antikondensbeläggning vara lösningen. Båda varianterna fungerar så att de suger upp och håller kvar tillfällig kondens och när kondensationen upphör så ventileras fukten ut. Artikelnr: WFO_KS_Connect_ Tak Kategorier: Inklädnad och isolering, Inklädnad och isolering, Transit Connect L. TILL VÄGG- TAK - OCH GOLVBEKLÄDNAD INOMHUS, VINDSKYD KONDENSSKYDD , LUFTSPALTSBINDNING, MÖBEL OCH INREDNINGSDE TALJER. Lätta sinuskorrugerade tak av fibercement med inbyggt kondensskydd.


Underlagstaket leder ut kondens och eventuellt drivvatten som letat sig in under yttertaket. Ytor som är behandlade med ett gammalt kondensskydd kan nybehandlas efter avtvättning eller behandling. Försedd med ett vattenlås som ger extra säkerhet mot att vatten tränger in under plåten i sidoöverlappet. Passar till alla tak ned till graders lutning. Finns att få med kondensskydd mot ett tillägg.


Kvadratmeter är beräknad på den nominella bredden. Golvet är av trä på altanen men jag vill bygga ett innertak med spottar för att slippa se balkarna och plåttaket. Men frågan är helt enkelt vilket kondenskydd ska jag använda. I taket får man ett förhållande med en mer än gånger så tät duk på insidan som på utsidan.


Detta är i enlighet med riktlinjerna som förespråkar just dessa förhållanden. Nu är jag på G med taket. Var och hämtade kondensduk idag. Det visade sig att vara en kombiduk. När jag frågade säljaren så sade han först att den skulle ligga under läkten men sen ändrade han på sig (efter han hade sett lite osäker ut)när jag nämde att jag skulle ha den ovanpå läkten.


Jag blev lite fundersam på hans neteende om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg