tisdag 28 juli 2015

Gruppterapi göteborg

Göteborg är en patientförening som vänder sig till dig som lider av paniksyndrom (panikångest), social fobi, generaliserat ångestsyndrom (GAD). Personer med ångestsyndrom samt deras anhöriga är varmt välkomna. Gruppterapi En gruppterapi består vanligen av 6–personer, kvinnor och män i olika åldrar.


Den vanligast förekommande gruppterapin är den så kallade halvöppna gruppen. Där börjar och slutar deltagare när behandlingsmålet för den enskilde är uppnått. I forskning där man jämfört individualterapi med gruppterapi får man inga skillnader i resultat, utom på en punkt – terapeuterna som arbetar med grupp blir mindre slitna.


Gruppsykoterapi är sällan patienternas förstahandsval, men de som har erfarenhet av det uppger att de fått god hjälp och är oftast mycket nöjda. Rehabcenter Göteborg Brett utbud av rehabilitering i Göteborg. På Kungsgatan i centrala Göteborg ligger ett av våra rehabcenter. Här erbjuder vi hela skalan av behovsanpassade behandlingsinsatser i öppen form ­– från riskbruk till beroende. Vi som arbetar här är erfarna alkohol- och drogbehandlare, i många fall med akademisk.


Gruppterapi göteborg

I Göteborg finns psykiatrisk akutmottagning på Östra sjukhuset. Vid akut farlig situation - ring nödnumret 112. Specialiserad öppenvård: När primärvården inte räcker till behandlas psykisk ohälsa vid specialistmottagningar dit vårdcentral eller jourcentral kan ge remiss. Jag orkar inte ha det så här längre, så jag har googlat runt och fann då WeMind i Göteborg , där de kan ta emot privatpersoner, göra utredningar och tillämpa KBT.


Jag är villig att betala bara jag får bli utredd och veta vad fasen som är FEL på mig. Jag har mått dåligt ända sen jag var fjorton år nu, och jag fyller fyrtio år i år. Gruppterapi I en gruppterapi samlas ett antal personer och samtalar kring ett gemensamt eller flera olika problem. Hur gruppen är sammansatt beror på vad som ska behandlas.


Som ett alternativ till individuell psykoterapi utförs många psykologiska behandlingar också i grupp. Välkommen till KBTgruppen! En privat mottagning i centrala Stockholm. Behandlingen anpassas till dina behov och dina önskemål. Vi arbetar tillsammans utifrån beprovade terapeutiska metoder såsom Existentiell psykoterapi, PDT - PsykoDynamiskinsiktsTerapi, KBT- KognitivBeteendeTerapi, EMDR-traumaterapi samt GRUPPTERAPI.


Vi har under en längre tid utvecklat en ny utbildningsplattform för våra distansutbildningar i KBT. Nu är de släppta och vi firar det med att erbjuda dem till. Svenska kyrkan i Göteborg. Guiderna finns både som text och ljud. Ljudspåren är mellan 3-minuter långa.


Om du har långvarig smärta kombinerad med måttlig psykisk ohälsa har vi möjlighet att remittera dig vidare till vårt multimodala rehabiliteringsteam som erbjuder ett team av psykologer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter för både individ- och gruppterapi. SPES finns för dig som förlorat en närstående genom självmord. Vi ger stöd till efterlevande och arbetar för att förhindra att fler liv går förlorade. Om du går i gruppterapi träffar du behandlaren tillsammans med en grupp personer.


Ofta är ni ungefär upp till åtta personer, och ofta har de andra i gruppen likartade problem som du själv har. Behandlaren har en vägledande roll, och ser till att alla som vill och behöver komma till tals får det utrymme de behöver. Varmt välkommen att kontakta oss. Vi svarar gärna på dina frågor.


Gruppterapi göteborg

Du kan också maila oss om du har allmänna frågor. För att bli frisk från utbrändhet krävs både tid och professionell hjälp. Ofta måste du gå igenom delar av ditt liv och göra aktivt val som förändrar din situation.


KBT är en terapiform som anses effektiv, men även psykodynamiskt orienterad terapi och gruppterapi har visat sig fungera för vissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg