torsdag 23 juli 2015

Act terapi stockholm

Psykologbesök i mobilen utan väntetid. Landstingssubventionerad tjänst. Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Ta del av dina journalanteckningar.


Säker inloggning via ditt bankid.

Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige.


Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Den hör till vad man brukar kalla ”den tredje vågen” inom kognitiv beteendeterapi.

Just som det första ordet antyder är acceptans en stor del inom ACT. Det närmaste ligger meter bort, Riksmuseet 2. Contar arrangerar en grundkurs och en fördjupningskurs i ämnet. Kurserna leds av vår kunniga kursledare Gabriella Svanberg och hålls i våra lokaler på Högbergsgatan 30A på Södermalm i Stockholm. Sverige har legat i framkant vad gäller utveckling och utvärdering av KBT och ACT. Behandlingen hjälper dig att vara mer närvarande och ger dig redskap att hantera problem.


Vi är Stockholms KBT Specialister inom kognitiv beteendeterapi Med psykologisk spetskompetens ger vi individer och organisationer möjlighet att utvecklas genom att förändra beteenden och gå i riktning mot värderade mål. Acceptera lidandet som en del av livet. Att kämpa emot gör det bara värre.


Däremot kan du förhålla dig till lidandet så att det inte får orimligt stort inflytande i ditt liv. Till exempel arbetar Borderlineenheten i Stockholm med DBT. Det betyder dialektisk beteendeterapi och innebär att du både individuellt och i grupp får lära dig färdigheter. Målet är att du ska använda dem för att ta makten över din sjukdom.


Maria Lieskovski, skötare, Stockholm , Södermalm Det finns många anledningar till att man söker terapi , t ex nedstämdhet, låg självkänsla, depression, ångest. Terapi kan se ut på olika sätt. Min erfarenhet av att arbeta med alla typer av livsproblem är lång.


Jag anpassar terapin till vars och ens behov och möjlighet.

Vi erbjuder ACT - terapi i Stockholm , Göteborg, Malmö och Gävle. Det har inspirerat mig att skriva ned några av mina tankar. Här har jag sammanställt alla mina artiklar om terapi och hand­ledning. Kanske kan de vara till hjälp om du funderar på att söka terapi.


För dig som vill veta mer om vad det innebär att gå i terapi föreslår jag att du börjar med att läsa mina ”rekommend­erade” artiklar. ACT är en metod som syftar till att hitta förhållningssätt där du får lära dig att hantera oönskade tankar och känslor – och att lära dig acceptera dem. Det handlar om att ta itu med det som påverkar balansen i livet som exempelvis stress, oro och annan typ av psykisk ohälsa. ACT kallas ofta den tredje vågens KBT och är en utveckling av den kognitiva beteendeterapin (KBT) med en viktig skillnad.


ACT fokuserar på att det finns ett val i alla situationer. ACT handlar också mycket om att göra och att praktisera det man lär sig. Dininsida finns i Stockholm och på nätet. Du kan få psykoterapi i Stockholm genom att besöka oss våra lokaler i Gamla stan.


Du kan också välja att stanna hemma och träffa din psykoterapeut online i ett videosamtal eller skriva i brevterapi. Nästa alla terapeuter hos oss har en bred kunskap och behärskar ett flertal olika metoder. ACT -modellen identifierar tre aspekter som vi arbetar med för att skapa det liv vi vill leva: Att vara öppen, närvarande och aktiv: Öppen handlar om villighet, acceptans, om att närma sig något eller göra plats för upplevelsen, och om decentrering som är att kunna se sina tankar som bara tankar istället för att ta innehållet alltför bokstavligt.


Det var dock inte effektivare än traditionell KBT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg