torsdag 30 juli 2015

Arabiska dikter om kärlek

Strunta i om bilen fastnar i trafiken eller om prästen verkar vara svårt förkyld. Ni ser varandra - och allt annat blir utan betydelse. Jag menar, titta bara på hur de uttrycker sig om kärlek. I dessa dikter ser vi variationer av ord som hänvisar till kärlek , som ”’oshk” och ”gharam” … men i motsats till vad folk tror är dessa ord inte. Jag gjorde denna vidon för att mitt x trodde på min kompis och inte på mig vilken kille gör något sånt men iallafall så är det därför jag har.


Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans.

Sidor i kategorin Kärlek Följande 1sidor (av totalt 140) finns i denna kategori. Qabbanis dikter kan nu läsas på svenska. Citat om hur kärlek känns. Tänk om det fanns en god karamella, som gjorde alla människor snälla.


Varje gång de åt en bit, lät de bli att snacka skit. Kan ingen göra klister så att inga nerver brister, och lagar synen på en del som bara ser andras fel. Frustration att vi inte förstod varandra och den ohälsosamma relationen.


En man som når ett främmande land och söker kärlek och trygghet misslyckas. Då kvinnan i hans drömmar är lika vilsen som han.

Jag är glad för det fina vi hade, det kommer jag aldrig glömma. En kärlek är alltid en kärlek och den dömmer man aldrig. Dikter om kärlek är något som berör alla relationer! Kärleksdikter är något som kan symbolisera många saker, som att visa uppskattning för den du älskar eller till någon som du bryr dig om lite extra mycket. Den arabiska dikten kärleken av Anna Enbom.


Lär dig arabiska genom att läsa arabiska dikter. All information om orden och grammatiken i dikten finns tillgänglig. Du kan klicka på varje arabiskt ord för att få mer information om ordet. För att få information om hela versraden, klicka på den svenska översättningen eller ögat.


Det idealiska har nämligen inträffat att en semitisk filolog, Bo Holmberg, och en svensk poet, Cecilia Persson, har översatt ett urval av hans dikter i en vacker volym med ett sobert omslag, Från nostalgisk kärlekspoet till diktare med orden som vapen. En arabisk dikt av Al-Mutanabbi Det här är inte hela dikten utan en del av den. Att få känna smärtan av för mycken ömhet.


Vi har samlat flera dikter om kärlek. Kolla också: Alla hjärtans dag, text – Kärlekscitat – Bröllopstelegram – Humoristiska bröllopstelegram – Bröllopsdikter – Presenttips till pojkvän – Presenttips til flickvän. Skicka kärleksblommor med blomsterbud – Här hittar du bra erbjudanden. Catullus dikter är läsvärda för alla som känt känslor, alla obotliga realister och ohejdbara romantiker.


Här finns dikter riktade till Catullus älskarinna (Lesbia) och älskare (Juventius). Och som en kvinna satt. Ofta handlar kärleksdikter om kärleken mellan en man och en kvinna, men en dikt som jag fastnade för häromdagen var Till Eva av Sonja Åkesson.

Den handlar om starka vänskapsband mellan två väninnor. Jag vet inte om det finns något recept men i regel är inte första impulsen är att skriva en kärleksdikt om man är lyckligt kär. Boken innehåller både översättningarna till arabiska och de svenska originaltexterna. Man väljer språk beroende på från vilken sida av boken man börjar läsa. Själv tjänar Hassan Alyasiri inget på sin bok.


Han har fått 2exemplar som han ska sprida till bibliotek runt om i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg