tisdag 14 april 2015

Psykolog svartsjuka

Skön ljudbok hjälper dig få bort svartsjukan. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid!

Oftast uppstår svartsjuka i parrelationer men den kan färga även andra relationer. De flesta har nog någon gång känt det där stynget i hjärtat. Oftast stannar det vid en känsla, men vad gör man när ens partners svartsjuka blir ett problem i relationen? Svartsjuka i en relation är vanligt. Psykologen Maria Farm har tipsen.


Det här kan man göra om man vill kämpa mot svartsjukan. Det här med svartsjuka är något som är vanligt återkommande i relationen.

Det oftast destruktivt men måste inte vara det. Nyheterpratade med Anna Bennich Karlstedt, psykolog , för att reda ut vad svartsjuka är, om det är farligt för en relation och vad en kan göra åt sin svartsjuka. Hon berättade för oss att de flesta av oss varit svartsjuka någon gång och att det är en allmänt mänsklig reaktion som handlar om att vi är sociala varelser i grunden inte klarar oss utan andra.


I en nyförälskelse är allt väldigt skört eftersom förälskelsen till sin natur gör en sårbar. Man är ofta förälskad i en illusion och då vill man inte partnern ska förstå att man är en verklig människa utan att denne ska tycka att man är fantastisk. Men börjar din svartsjuka inskränka på din partners frihet kan det få förödande konsekvenser. Det brukar på sikt trasa sönder vilken relation som helst, säger Anna Bennich Karlstedt, leg. Till skillnad från normal svartsjuka kan patologisk svartsjuka hålla i sig i åratal.


Patologiskt svartsjuka personer fokuserar ofta på obetydliga händelser för att anklaga sina partners för otrohet, och de är inte villiga att ändra sin synvinkel när de visas logiska bevis på att de har fel. Frånvaro av svartsjuka och avund. Det är möjligt att helgon aldrig behöver kämpa med svartsjuka och avund.


Malou efter tio i TVär ett samhällsprogram med Malou von Sivers. Aktuella teman och intervjuer med artister, författare och politiker. Här svarar coachen Elizabeth Kuylenstierna på några vanliga frågor om svartsjuka – och delar med sig av sina bästa tips.


Landstingssubventionerad tjänst.

Din svartsjuka och oro har inte egentligen något med hennes beteenden att göra, du säger ju att du har lätt för att bli svartsjuk. Din svartsjuka har med dig att göra, hur dina egna negativa omdömen om dig själv gör dig sårbar, hur du har gett dig själv en negativ förväntan på relationer osv. Relationsproblem kan vara svåra att lösa på egen hand och man kan som enskild person behöva ta hjälp.


En psykolog kan hjälpa dig att få rätt förutsättningar att skapa bättre relationer. Att känna svartsjuka händer de allra flesta någon gång i livet. Sanningen är däremot att det råder brist på psykologer på många håll i landet och det är vanligt att man får vänta i månader innan man får träffa någon.


Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning. För att vara säker på att den du träffar är legitimera ska du gå till en behandlare som har en yrkeslegitimation som är utfärdad av Socialstyrelsen. Sambon är svartsjuk , ”förhör” henne och kontrollerar hennes sms. Kan svartsjukan minska om de bildar familj? Insidans psykolog Anna Bennich svarar.


Cirka sju av tio psykologer i Stockholm är kvinnor, en trend som enligt prognoser kommer att fortsätta hålla i sig även i framtiden. Till viss del kan svartsjuka vara en signal på känslor av förälskelse i förhållandet och i en mild form kan det vara helt okej. När reaktionerna blir våldsamma eller oproportionerliga, då har det spårat ur.


Till exempel: En kvinna förkrossas av svartsjuka för att hennes make skall arbeta under en annan kvinnas ledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg