onsdag 29 april 2015

Gifta oss

Innan man får gifta sig ska Skatteverket göra en hindersprövning. Syftet är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er. Det finns tre äktenskapshinder: Den som är under år får inte gifta sig. De som är nära släkt får inte gifta sig med varandra.


Måste man gifta sig i kyrkan? Det finns inga formella hinder för att gifta sig på en annan plats än i kyrkan.

Ta kontakt med prästen i god tid och diskutera vilka möjligheter som finns. Kan vi gifta oss utomlands? Svenska kyrkan har församlingar runt om i världen och många par väljer att gifta sig i en svensk kyrka utomlands. Idag gifter vi oss senare i livet än vi gjorde för några decennier sedan. Kostar det något att gifta sig katolskt?


Kan man gifta sig katolskt fastän man inte har varit i kyrkan på länge? Kan en präst från ett annat samfund medverka vid vigseln? Kan man be en präst från hem-landet att komma hit och viga?


Hos oss får ni ett bemötande av jurister med specialkunskap inom HBTQ-juridik.

Prata med en jurist före giftermålet och få professionell hjälp och överblick över alla viktiga frågor. Det går givetvis också bra även om ni redan är gifta. Hos oss möter du jurister med stor kunskap och erfarenhet av familjejuridik.


Det är så att jag och min älskade sambo funderar på att gifta oss. Men vi vill göra det stillsamt och billigt nu. Mest för att underlätta nu när vi ska ha barn rent juridiskt och såklart för att vi vill leva med varandra resten av livet. Vi vill båda har ett stort kyrkligt bröllop senare.


Dessutom är det många som är sambo, det är kanske en del av dem som sedan legitimerar relationen. Gifta par ärver i de flesta fall varandra eftersom efterlevande make eller maka ärver före gemensamma barn. Undantaget är om det finns särkullbarn, det vill säga barn som inte är era gemensamma.


Om du är medborgare i ett land utanför EU och vill flytta till en familjemedlem i Sverige behöver du uppehållstillstånd. Stadshusets pampiga fasad gav oss ett mäktigt intryck. Du kan få uppehållstillstånd om du planerar att gifta dig eller bli sambo med någon i Sverige.


Familjemedlemmen i Sverige måste vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd. När ni gifter er på Arlanda med Airport VIP Service får ni en speciell upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet. Vigseln sker i ett av våra VIP-rum, ritat och framtaget av arkitektkontoret Tengbom.


Här dominerar materialet trä med ett exklusivt urval möbler och accessoarer där majoriteten har nordiskt ursprung. Jag och min partner vill gifta oss borgerligt och undrar hur vi ska gå tillväga?

Det har känts jättebra efter programmet. Vi är tillsammans och vi ska gifta oss i september, så det går ju bara åt rätt håll, säger Linda. Det känns otroligt skoj att bli pappa på nytt, säger James. James har friat till Linda flera gånger, men eftersom paret har haft problem har hon alltid sagt nej.


Hej,Oavsett om ni är gifta eller ej ska huset anses tillhöra den som betalt för det. Att äganderätten till huset inte förändras genom ett giftermål kan utläsas av äktenskapsbalkens (ÄktB) kap. Där stadgas nämligen att ”var make råder över sin egendom och svarar för sina skulder”. Två personer kan gifta sig oavsett om de är av olika eller samma kön. Man behöver inte bo i Uddevalla för att få gifta sig här.


Om ni vill gifta er borgerligt ska ni kontakta kommunen för att boka ti plats och vigselförrättare. Ingen av oss har varit gifta tidigare. Vi ska i nuläget endast gifta oss i Thailand och registrera detta på amphur. Jag har förstått att jag ska ta med: - äktenskapscertifikat från skattemyndigheten.


Ni har förvisso varit gifta tidigare, men inte med varandra! Att hålla för mycket på traditioner kan ta bort fokus från det viktigaste – att det är en fest för att fira kärleken. Det är ett typiskt nybörjarmisstag och inget man ska behöva göra när man gifter om sig. Men det finns också möjlighet att gifta sig på en annan plats och ni kan önska att en speciell präst ska viga er.


Vill ni gifta er utomlands?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg