torsdag 16 april 2015

Hur sent i graviditeten får man flyga

Boka ditt flyg enkelt hos Seat24. Pålitligt, snabbt och bekvämt, kolla här nu! Billiga populära destinationer. Bäst i Test – Jämför flygresor nu! Hur längre kan du flyga som gravid?


Normalt är där inga problem med att flyga under graviditetens första och mittersta del så länge du har en okomplicerad graviditet utan blödningar, diabetes, högt blodtryck eller tidigt missfall.

Om du reser med till exempel flyg , bil, tåg eller buss behöver du ofta sitta stilla långa stunder. Det finns en liten risk för att du ska få blodpropp när du sitter stilla länge, och den risken ökar något vid graviditet. Därför bör du försöka röra på dig under resan när det är möjligt. Den allmänna rekommendationen är fram till 36:e graviditetsveckan, men olika bolag har olika bestämmelser, så kontrollera med ditt flygbolag först.


Hur sent kan man flyga när man är gravid? Det finns en viss ökad risk för blodpropp vid flygningar, speciellt långflygningar, ju närmare förlossningen man kommer. Ja, du har all rätt att flyga även under graviditeten.


Men reglerna för detta kan skilja sig åt beroende på vilket flygbolag du väljer att resa med. Längre ned i artikeln redogör vi för olika flygbolags regler och villkor.

Nej, summan av kardemumman är att det inte är skadligt att flyga under en graviditet , varken för dig eller för bebis i magen. Reglerna om att du inte får flyga som gravid under de två sista månaderna är som sagt fastslagna på helt andra grunder. I augusti ska vår familj åka till Bulgarien.


Jag kommer då vara i ungefär månaden. På frågan hur länge du får flyga som gravid skiljer sig mycket från olika flygbolag. Om du tänker flyga under graviditeten bör du i god tid ta reda på vilka regler som gäller för det flygbolag du ska resa med. De flesta flygbolagen tillåter gravida att flyga fram till graviditetsvecka 34–36. Nedan har vi sammanställt hur sent i graviditeten man får resa när man flyger som gravid för några av de allra största och populäraste flygbolagen när det kommer till kortare respektive längre flygningar.


Resesöksajten Skyscanner har gjort en guide som visar vad som gäller om du är gravid och ska flyga. När ska man flyga och när ska man inte flyga ? För kvinnor som har en okomplicerad graviditet och inte väntar tvillingar, haft blödningar eller andra komplikationer, är det säkert fram till vecka 32. Därefter ökar risken för tidiga värkar och andra komplikationer såsom blödningar. Flygbolagen har regler för hur långt fram i graviditeten man får flyga.


Får jag flyga som gravid? Ja, det får du, men reglerna är olika flygbolagen emellan, både gällande hur långa flygningarna får vara, men också hur sent in i graviditeten du får resa. En del flygbolag tillåter inte att gravida flyger efter en viss vecka.


Läs mer om det längre ner på sidan. Det vanligaste är att du inte får flyga under graviditetens sista två månader. Jag valde att flyga med SAS som tillåter gravid till och med vecka att flyga.

Innan jag åkte med den så ringde jag och kollade upp om något extra tillägg eller papper från barnmorskan skulle behövas inför flygningen. Inget att dessa behövdes och hela flygturen gick hur bra som helst. Till och med vilken vecka får man flyga som gravid? Här nedan får du information och flera viktiga tips inför och under resan. Tänk på att kontakta det eller de aktuella flygbolagen för att få information om eventuella särskilda regler för gravida.


Man kan även få läkarintyg om man måste resa sent i graviditeten. Skrivet av Fideli: Olika regler, inga hinder: Precis som Fideli sa har jag fått vitt skilda regler från olika flygbolag. SAS är stränga, framför allt på långflygningar, medan tex Delta tillåter flygning under hela graviditeten. Bolagen har olika regler för hur sent i en graviditet man får flyga. TS vilken vecka är du i när ni ska resa?


När man flyger långt är stödstrumpor bra att ha. Jag skulle flyga till Indien om jag inte passerat v. RyanAir i slutet på graviditeten ? Jag har flugit med dem jättemånga gånger, men aldrig som gravid. Och de har ju vääärldens mest oanvändarvänliga hemsida. Fan helt omöjligt att hitta information där!


Och att ringa till dem går bort, det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg