onsdag 15 april 2015

Bandtäckt tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


I händerna på duktiga plåtslagare blir Plannja Planplåt ett vackert skiv- eller bandtäckt tak på byggnader där materialets stora flexibilitet, höga kvalitet och vackra utseende sätts i främsta rummet. Band- och skivtäckta tak och fasader är inte längre bara en traditionell företeelse. Plannja Trend är ett lättmonterat tak som ger ditt hus ett extra lyft.

Alla som drömmer om ett förstklassigt plåttak kan därför enklare förverkliga den drömmen. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar. Hos oss på KlickTak hittar du tak och tillbehör som skyddar ditt hus i alla lägen – höststormar, snöoväder och heta sommardagar.


Vi har massor av takprofiler och kulörer för att du enkelt ska kunna hitta ett tak som matchar ditt hus perfekt – i vilken miljö det än ligger. Välkommen till hela Nordens tak ! Då var allt underarbete klart innan (nybygge). När det blåser ordentligt - storm, så kan plåtarna ibland bumla.


Hur många timmar det tar att lägga taket varierar mycket beroende på storlek och typ av tak. Att det kan ta allt ifrån en halvtimme till två-tre timmar per kvadratmeter tak är inom normalgränsen. Vill man vara på den säkra sidan kan man alltid avtala om ett fast pris för sin takomläggning.


Inåtlutande tak har under årens lopp givit oss dåliga erfarenheter med läckande takbrunnar och frys- och vattenskador som följd. På horisontala eller flacka tak riskerar vi att få vatten stående eller att vatten kapillärt sugs upp mellan till exempel överläggsplattor eller i falsar. Taket bör således luta utåt och vattnet ledas bort. Vid hellånga band där taket avvattnas med yttre hängrännor och där det inte finns några hinder i form av takluckor, stosar och liknande kan taklutningar ner mot 1:(~ 6°) användas. Sömsvetsade rostfria bandtäckningar klarar ytor helt utan lutning.


Tak utan lutning bör dock undvikas.

PAROC PROOF Skivsystem - Bandtäckt tak. Bandtäckning är en säker och vanligt förekommande metod vid tilläggsisolering av tak på äldre bostadshus och vid nyproduktion av framförallt industribyggnader. Lindabs material DuraFrost är ett reptåligare plåtmaterial som finns i fyra matta kulörer.


Filmen visar en villa med DuraFrost i en titangrå kulör. Passar även tak med låg lutning ner till ° Ett plåttak bandtäckt stil förstärker det stilrena uttrycket på ett nybyggt hus. Samtidigt har plåttak använts traditionellt i flera hundra år varför det passar utmärkt även på gamla hus när taket ska läggas om! Vid montage på tak eller mark kan stativ användas för att vinkla panelerna från 0-grader mot solen. Vi lagerhåller en ställbar lösning men kan även erbjuda mer projektanpassade lösningar.


På stativet monteras vår egenutvecklade skena som kombinerar flexibilitet med hög bärförmåga. En lösning som håller i vått och torrt. Gör ett bestående intryck. Ta det säkra före det osäkra.


Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Vi går tillsammans igenom materialval och skapar ett underlag till en offert. Utvald återförsäljare återkommer sedan till dig med ett pris på ditt nya tak. Varför samlar vi in och behandlar personuppgifter?


Läs mer vår integritetspolicy. Det finns också ett sätt att lägga falsat tak som kallas skivtäckning. Det innebär att man lägger plåten i mindre bitar så att man får tvärskarvar, dock så är detta sätt mycket dyrare men mkt snyggare. Men det finns många sätt att göra ett falsat tak.


Att räkna på pris för plåttak är inte bara att lägga ihop beloppen för material och arbetskostnaden (givetvis minus ROT-avdrag). Du måste dessutom tänka på underhåll, och samtidigt se vilken livslängd ditt tak har. På separata sidor redovisas typdetaljer för underlag av träpanel, tak med plan plåt.


För övriga träbyggnadstekniska typdetaljer till taktäckningar av plan plåt hänvisas till redovisade typdetaljer för tegelpannor på underlag av träpanel. Vi lägger mest tak i stålplåt men kan även erbjuda tak i koppar och zink. Stålplåten vi använder kan väljas i en mängd olika kulörer och behandlingar. Vi tillverkar alla skivor i vår verkstad.


Ett bandtäckt tak är det tak som kräver minst underhåll, det skall målas var 15:e-20:e år och kanske rensas lite rännor där emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg