onsdag 15 april 2015

Misshandlade kvinnor berättar

De skämdes och vågade inte berätta för omgivningen – men till slut tog de sig ur de destruktiva relationerna. Nu berättar fyra kända kvinnor om hur de misshandlats, fysiskt och psykiskt. För mig var det svårt att förstå att strypgrepp och att han kastade mig in i väggen var misshandel, säger skådespelaren Ellen Bergström. MIsshandlade kvinnor berättar sina historier Sommarens skiraste ljus är titeln på en bok utgiven av Kvinnorättsförbundet i Malmö. Om titeln är ljuv så är undertiteln desto kärvare: – om det dolda våldet mot kvinnor och barn.


Framförallt utsätts unga kvinnor som kommer hit via tvångsäktenskap för vål men de drabbas även av en social isolering, säger han.

Farideh Arman har jobbat med BOM-projektet och träffar kvinnor med alla möjliga bakgrunder som misshandlats, men säger att det är svårast för de som kommer hit från andra länder. Misshandlad kärlek är en webbdokumentär om fysiskt och psykiskt våld i parrelationer - och om hur man överlever våldet. Det är deras berättelser ni kan höra i den här dokumentären. För att varna andra väljer Marina att berätta om överfallet offentligt. Leif Gardtman, tillförordnad kommunchef i Lilla Edet, säger till Aftonbladet att han nyligen hört om ytterligare ett fall där en kvinna med hund fått problem med ett gäng.


Men det har varit svårt att få tag på de drabbade kvinnorna. Hur många kvinnor är registrerade? Lamar festade med ett dussintal kvinnor på sitt rum.

Kokainet och marijuanan flödade. Polisens uppgifter om misshandeln av de två kvinnorna är än så länge knapphändiga. Men av de första uppgifterna framgår att två kvinnor blivit misshandlade på eftermiddagen efter att ha åkt samma buss som två yngre män och två flickor. En av de misshandlade kvinnorna berättar för Kvällsposten om vad hon och hennes kamrat upplevde.


Två kvinnor berättar : ”Trump tafsade på oss” Två kvinnor har trätt fram i New York Times och berättat att presidentkandidaten Donald Trump tafsat på dem och rört vid dem på ett olämpligt sätt. Han står upp för misshandlade kvinnor Strängnäs Det jag såg och upplevde under drygt tio år av min uppväxt ska inget barn behöva vara med om. Jörgen Wingstedt i Fogdö har engagerat sig i nybildade Orange riders för att hjälpa och stötta utsatta kvinnor.


En man har gripits i Göteborg efter att ha misshandlat en kvinna och sedan hällt bensin över henne, skriver Göteborgspolisen på sin hemsida. Under eftermiddagen ska personalen samlas för ett krismöte. I samband med det ska de båda misshandlade kvinnorna berätta om händelsen. Skadeläget är oklart men under natten fick de uppsöka vård med blånader och svullnader.


Jag beklagar att det har inträffat. Att personalen skadas och misshandlas av en patient får inte hända. Detta skedde på måndageftermiddagen.


Två kvinnor blev misshandlade efter att ha åkt samma buss som två yngre män och två flickor. De gick på samma buss som oss. Efter att ha haft en diskussion idag med en kvinna så förstår jag mer varför kvinnor som lämnat sina misshandlade män blir ensamma och misstrodda bättre.

När kvinnor som uttalar sig vara för systerskapet, för feminism och vill krossa patriarkatet skyller på att misshandeln var ändå något som skedde i relationen. Kvinnan åtalas även för att ha gjort en falsk polisanmälan om misshandel och därefter i förhör sagt att mannen lejt en annan man för att hota och misshandla henne. Medlemmar i sekten berättar för polisen att biskop Samuel Mullet hade satt i system att misshandla dem som inte lydde honom. Det ligger i sakens natur att en del av det vi berättar inte kommer att uppskattas av alla. Vissa kan till och med uppleva att de lider skada av en publicering.


En kvinna slog larm om att hon hade blivit utsatt för misshandel av sin före detta pojkvän. Sedan gjorde hon det igen. Mannen släpptes efter förhör i vilka allting tydde på att hon hade ljugit.


Tingsrätten dömde kvinna till fängelse i två månader för falsk tillvitelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg